A Foster + Partners egy új Apple üzletet alakított ki a római Marignoli palotában

Megnyitotta kapuit az Apple legújabb, és legnagyobb európai üzlete, a 19. századi Palazzo Marignoli épületében, Róma városában. A Foster + Partners által tervezett Apple Via del Corso kihangsúlyozza az eredeti, történelmi építészeti részleteket az 1890-es évek 1950-es évekbeli falfestményeinek, freskóinak és graffiti-műveinek felfedésével, amelyek évtizedekig rejtve voltak, és kombinálja mindezt a márka minimalista esztétikájával. 

A 16.
századi kolostor helyén található Palazzo Marignoli 1870-ben épült, Salvatore Bianchi építész tervei alapján az olasz fővárosban, mely 1890 és 1955 között a híres Caffè Aragno-nak adott otthont, amely Róma írói, újságírói és politikai szereplőinek népszerű találkozóhelye volt. A Foster + Partners a korábbi kávézó terében talált különféle műalkotásokat restaurálta, és beépítette őket az új üzlet kialakításába, köztük két nagy mennyezeti festményt: Fabio Cipolla „Hajnal” és Ettore Ballerini „Alkonyat” című darabjait. A felújítási projekt során több graffitit is feltártak és restauráltak, amelyet Afro Basaldella, Picasso kortársa és Olaszország egyik legfontosabb művésze készített.

A projekt célja az volt, hogy újra felfedezze a történelem során felgyülemlett rétegeket az épületben, és felfedje annak eklektikus múltját. A projekt keretein belül szintén helyreállításra került a Via del Corso homlokzata és a központi átjáró boltívei és boltozatai a meglévő márványhoz illeszkedő carrarai kővel szegélyezve. Olvass tovább. Kattints ide!



Hozzászólások

Egy úszómedence képezi a São Paulo-i lakás központi elemét

Egy úszómedence képezi a São Paulo-i lakás központi elemét

A São Paulo-i Panorama rezidencia medencéjében úszókat a nappaliból lehet nézni, vastag üvegtáblákon keresztül, mint a halakat egy hatalmas akváriumban. Fernanda Marques brazil építész végezte a 477 négyzetméteres, kétszintes lakás felújítását, és ő adta hozzá az úszómedencét is.

Az F2A Architecture egy tükrös homlokzatú bővítményt épített egy meglévő házhoz

Az F2A Architecture egy tükrös homlokzatú bővítményt épített egy meglévő házhoz

Az F2A Architecture kanadai stúdió egy tükrös homlokzattal ellátott bővítményt adott egy meglévő ingatlanhoz a Malinka Gallery projekt keretein belül. A sziklás szakadékon lévő magánházat szintén a cég alapítója tervezte és kivitelezte, évekkel ezelőtt, saját otthonaként, de azóta új tulajdonosai va

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio valenciai székhelyű dizájnügynökség tervezte a Bun olasz gyorsétterem lánc torinói ágának belső terét, amelyben a rózsaszín, a kék és a zöld árnyalatait ötvözték, a színblokkolás elvére támaszkodva. A 2010-ben, Penasse és Ana Milena Hernández Palacios által alapított stúdió kifejezett

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A dán Cobe építészeti cég nyerte meg a göteborgi egyetem új könyvtárépületének megépítésére kiírt építészeti versenyt, amelynek látványterve egy kinyílóban lévő könyv formáját imitálja. A 16 000 négyzetméteres könyvtár a Näckrosen egyetem területén, Svédország második legnagyobb városának, Göteborg

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Egy gyönyörű természetvédelmi területén egy csodálatos, 150 négyzetméteres épület áll, amelyet a Hamish & Lyons építészei készítettek. A csapatot három különálló melléképületet megtervezésére kérték fel a meglévő ház kiegészítéseként.

Kaliforniai diákok együttműködő robotika segítségével építették az Arroyo-hidat

Kaliforniai diákok együttműködő robotika segítségével építették az Arroyo-hidat

Egy modern, komplex gyalogoshidat terveztek és építettek a Dél-Kaliforniai Egyetem Építésziskolájának hallgatói Los Angeles városában, félig robotikus eljárás segítségével, amellyel minimalizálták az építési hulladék mennyiségét.

Az IKEA koppenhágai üzlete egy hatalmas tetőtéri parkkal várja a vásárlókat

Az IKEA koppenhágai üzlete egy hatalmas tetőtéri parkkal várja a vásárlókat

Az IKEA új üzletét a Dorte Mandrup dán stúdió tervezte, egy nyilvános tetőtéri parkkal, amely elmondásuk szerint egy “zöld társalgóként” fog funkcionáli a Dánia Koppenhága belvárosában.

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

A HAL építészeti stúdió egy átlátszó falú- és fenekű úszómedencével hidalta össze a londoni Battersea-i Embassy Gardens két épületrészét. A Sky Pool névre keresztelt 25 méter hosszú úszómedence teljes egészében akril panelekből áll, így az úszók közvetlenül a láthatják a 35 méterrel alattuk lévő utc

Az Atelier Right Hub ívekkel helyettesítette a sarkokat a barlangszerű fürdőben

Az Atelier Right Hub ívekkel helyettesítette a sarkokat a barlangszerű fürdőben

Az Atelier Right Hub kínai stúdió egy barlangszerű gyógyfürdőt hozott létre a kínai Hangcsou városban, összekapcsolt, kör alakú szobákkal és ívelt fehér agyag falak hálózatával. A meghitt hangulatú komplexum masszázs- és meditációs lehetőségeket kínál a vendégeknek.

Formabontó templomépület Norvégiában, melyet történelmi elődjének megidézésére terveztek

Formabontó templomépület Norvégiában, melyet történelmi elődjének megidézésére terveztek

Formabontó, geometriai szerkezettel rendelkezik az új templom, melyet egy Norvég építészeti cég tervezett, a régi templom helyettesítésére. A projekt egy új egyház felépítését követelte meg a helyi közösség számára, mivel paradox módon a régi egyház tragikus elvesztése lehetőséget nyitott egy új kez

http://ujhazak.com