A Heatherwick Studio bemutatta az Azabudai Hills vegyes felhasználású zöld-kerületet

A Heatherwick Studio által tervezett új kerület, Azabudai Hills néven megnyílt Tokió szívében. A 81 000 négyzetméteres projekt a japán Mori Building Co. Ltd. által irányított harmincéves regenerációs folyamat csúcspontja, lakókomplexumokkal, üzletekkel, iskolával, művészeti galériákkal, két templommal, irodákkal és éttermekkel.

Mind a közterületet, mind a pódiumszintű építészetet a stúdió vezető építésze, Thomas Heatherwick vezénylése alatt épült, akinek a tervezése ösztönzi az ingázók, a lakók és a közönség közötti céltudatos kapcsolatokat. A környéken egy fákkal, virágokkal és vízi elemekkel teli zöld oázis kiegészíti a kanyargós útvonalakat és a járható tetőlejtőket, amelyek felfedezésre és kötetlen összejövetelekre hívnak.

„Ihletet kaptunk, hogy olyan kerületet hozzunk létre, amely más módon kapcsolódik az emberek érzelmeihez. […]Ez egy örömteli és egyedülálló nyilvános hely Tokió számára, amelyet úgy terveztek, hogy sok éven át ápolják” – mondja az építész.

Thomas Heatherwick víziójára építve az Azabudai Hills kerület Tokió régi és új építészetének szembeállítását ünnepli, a nagy és kis épületek egymáshoz nyomódnak. A lakosok és a látogatók találkozhatnak, és egy egyedülálló tájat idézhetnek meg, amely kiterjedt nyilvános kerteket, központi teret és a The Cloud rendezvényteret foglal magában. A telek harmincéves regenerációja során a Mori Building Co. Ltd. több mint 300 lakossal és vállalkozással működött együtt a kerület életre keltése érdekében. Az eredeti bérlők és vállalkozások több mint 90%-a úgy döntött, hogy visszatér az új kerületbe. A fejlesztés részeként a Heatherwick Studio megtervezte első iskoláját, a The British School of Tokyo-t. A 15 000 négyzetméteres területtel ez a legnagyobb nemzetközi iskola a város szívében, és teljes mértékben kihasználja a helyi klímát a szabadtéri tanulási és szabadidős terek áramlásával, nyolc szinten. Olvass tovább. Kattints ide!

Hozzászólások

A munkakultúra újragondolása: a Google bemutatja New York-i központját egy 1930-as vasúti terminálban

A munkakultúra újragondolása: a Google bemutatja New York-i központját egy 1930-as vasúti terminálban

A Google legújabb New York-i központja, amely a St. John's Terminalban található, ma, február 26-án nyitja meg kapuit, ami mérföldkőnek számít a vállalat jelenlétében a városban.

3 felhőkarcoló, teljesen graffitibe burkolva

3 felhőkarcoló, teljesen graffitibe burkolva

Graffitiművészek e hónap elején betörtek a Los Angeles belvárosában található Oceanwide Plaza felhőkarcolóba, és több mint 27 emeletet felcímkéztek élénk, merész feliratokkal. Az alkotás helyi művészek együttműködésével jött létre, akik három nap alatt olyan szavakkal festették le a komplexumot, min

Európa legnagyobb nádtető-szerkezete egy gyógyfürdő tetején

Európa legnagyobb nádtető-szerkezete egy gyógyfürdő tetején

Az Ingenhoven munkatársai a természet- és műemlékvédelemmel szorosan együttműködve tervezték meg a Lanserhof Sylt gyógyfürdőt, beleértve a belső kialakítást is. Az építészek 'supergreen' filozófiájának megfelelően a dűnés táj kortárs értelmezése a maximális kényelmet a legmagasabb ökológia

Kanyargós folyosók formáját veszi fel a spanyolországi luxus villa

Kanyargós folyosók formáját veszi fel a spanyolországi luxus villa

Az Alicantéban található Sabater House projektjét a Fran Silvestre Arquitectos tervezte. A 780 négyzetméteres rezidencia a telken egyenes elemekkel bontakozik ki, amelyeket lágy ívek kötnek össze, és egy sor udvart eredményeznek.

A bhutáni Mindfulness City a világ első szén-dioxid-negatív közössége

A bhutáni Mindfulness City a világ első szén-dioxid-negatív közössége

A Bjarke Ingels Group (BIG) az Arup és a Cistri cégekkel együttműködve tervezte meg a Mindfulness City projektet Gelephu városában, igazodva Őfelsége, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck király elképzeléséhez, amely szerint Bhutánban, a világ első szén-dioxid-kibocsátású országában új gazdasági központot

Egy brutalista 1960-as évekbeli londoni városi ház újjáélesztése

Egy brutalista 1960-as évekbeli londoni városi ház újjáélesztése

A Pricegore újjáélesztett és kibővített egy brutalista városi házat a londoni Kensington és Chelsea kerületben, a modernista építészet megőrzésének erőteljes megközelítését alkalmazva, amely a helyszín viktoriánus múltjára támaszkodva maximalizálja a térbeli lehetőségeket.

Egy egykori kolostor újjászületése butikhotelként Olaszországban

Egy egykori kolostor újjászületése butikhotelként Olaszországban

Az olaszországi Umbria régióban található 12. századi Vocabolo Moscatelli kolostort az Archiloop firenzei építésziroda boutique hotellé alakította át. A felújítás fő célja a hely "rusztikusságának és egyszerűségének" megőrzése volt.

Cölöpökre emelt, üvegből készült mikro-otthon az Osztrák vidéken

Cölöpökre emelt, üvegből készült mikro-otthon az Osztrák vidéken

Az épületet a természetben való egyedülálló élmény iránti igény alapján tervezték, ahol lehetőség van pihenésre, alvásra, a tűz körül való eszmecserékre, egyszóval olyan értelmes tevékenységekre, amelyekhez különleges hangulatra van szükség.

Mexikói kézművesek rézből készült szobortükröket készítenek

Mexikói kézművesek rézből készült szobortükröket készítenek

Manu Bañó tervező a réz eredendő tulajdonságait kutatja új szobortükör-kollekciójával, amellyel OBJ sorozatát bővíti. A mexikói Santa Clara del Cobrében - egy olyan városban, ahol nagy hagyománya van az aranyműves mesterségnek - készült darabokat helyi kézművesek keze formázza, a finom rézlemezek ka

Brian Thoreen újrahasznosított papírból készített székeket

Brian Thoreen újrahasznosított papírból készített székeket

A helyi tervező, Brian Thoreen megalkotta a Paragraphic in Four Stacks székeket, amely egy négy székből álló szett, amely manilapapírból készült. Jelenleg a Masa Galériában látható a mexikóvárosi művészeti hét részeként.

http://ujhazak.com