A MASAAI stúdió felújít egy régi házakból álló birtokot Észak-Olaszországban

A veronai székhelyű MASAAI Studio építésziroda végezte a Locanda Case Vecie felújítási projektjét, melyben egy történelmi birtokot alakított át az agroturizmus kortárs, dizájnos központjává. A butikhotel Grezzana külterületén áll, egy észak-olasz városban, amelyet magasan fekvő szőlőültetvények, erdők és festői dombok határoznak meg, amelyeken farmházak sorakoznak. A meglévő kőépületet a helyszínen 2021 óta tervezték felújítani, és most elkészült, és az olasz vidéken utazó turisták számára egy nagyobb pásztorkomplexum jelentős kiegészítőjeként áll.

A MASAAI Studio Locanda Case Vecie projektje egy nagyobb vendéglátási mesterterv része, amely a teljes 72 területre kiterjed. Az építészek elképzelése a lassú, fenntartható és élményturizmus új paradigmáját ünnepli, amely szorosan összefonódik a környező terület felfedezésével és megbecsülésével. A projektet egy évtizedes, folyamatban lévő vállalkozásként tervezik, amely magában foglalja az ősi romok helyreállítását és újrahasznosítását, egy modern mezőgazdasági központ létrehozását, valamint glamping sátrak, lakókocsik és tematikus túraútvonalak jövőbeli elhelyezését, mindezt az idilli dombos táj hátterében.
 
A Locanda Case Vecie központi eleme, a MASAAI Studio által tervezett vendégház, amely a vendéglátás, az étkezés és a borkóstolás sokoldalú élményét kínálja a birtok zöldellő szőlőültetvényei között. A harmonikus szintézis filozófiáját követve a projekt az eredeti vidéki struktúrák rusztikus báját ötvözi a modern bortermeléshez nélkülözhetetlen modern infrastruktúrával. A homlokzatot és az udvart autentikus állapotukban megőrizve a Locanda arra invitálja a vendégeket, hogy merüljenek el az idő múlásában, miközben olyan modern kényelmi szolgáltatásokat is biztosít, mint egy zöld pergola és egy szabadtéri kerékpárműhely, amelyek a járókelők és a kerékpárrajongók számára egyaránt elősegítik a közösségi érzést. Olvass tovább. Kattints ide!

Hozzászólások

A munkakultúra újragondolása: a Google bemutatja New York-i központját egy 1930-as vasúti terminálban

A munkakultúra újragondolása: a Google bemutatja New York-i központját egy 1930-as vasúti terminálban

A Google legújabb New York-i központja, amely a St. John's Terminalban található, ma, február 26-án nyitja meg kapuit, ami mérföldkőnek számít a vállalat jelenlétében a városban.

3 felhőkarcoló, teljesen graffitibe burkolva

3 felhőkarcoló, teljesen graffitibe burkolva

Graffitiművészek e hónap elején betörtek a Los Angeles belvárosában található Oceanwide Plaza felhőkarcolóba, és több mint 27 emeletet felcímkéztek élénk, merész feliratokkal. Az alkotás helyi művészek együttműködésével jött létre, akik három nap alatt olyan szavakkal festették le a komplexumot, min

Európa legnagyobb nádtető-szerkezete egy gyógyfürdő tetején

Európa legnagyobb nádtető-szerkezete egy gyógyfürdő tetején

Az Ingenhoven munkatársai a természet- és műemlékvédelemmel szorosan együttműködve tervezték meg a Lanserhof Sylt gyógyfürdőt, beleértve a belső kialakítást is. Az építészek 'supergreen' filozófiájának megfelelően a dűnés táj kortárs értelmezése a maximális kényelmet a legmagasabb ökológia

Kanyargós folyosók formáját veszi fel a spanyolországi luxus villa

Kanyargós folyosók formáját veszi fel a spanyolországi luxus villa

Az Alicantéban található Sabater House projektjét a Fran Silvestre Arquitectos tervezte. A 780 négyzetméteres rezidencia a telken egyenes elemekkel bontakozik ki, amelyeket lágy ívek kötnek össze, és egy sor udvart eredményeznek.

A bhutáni Mindfulness City a világ első szén-dioxid-negatív közössége

A bhutáni Mindfulness City a világ első szén-dioxid-negatív közössége

A Bjarke Ingels Group (BIG) az Arup és a Cistri cégekkel együttműködve tervezte meg a Mindfulness City projektet Gelephu városában, igazodva Őfelsége, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck király elképzeléséhez, amely szerint Bhutánban, a világ első szén-dioxid-kibocsátású országában új gazdasági központot

Egy brutalista 1960-as évekbeli londoni városi ház újjáélesztése

Egy brutalista 1960-as évekbeli londoni városi ház újjáélesztése

A Pricegore újjáélesztett és kibővített egy brutalista városi házat a londoni Kensington és Chelsea kerületben, a modernista építészet megőrzésének erőteljes megközelítését alkalmazva, amely a helyszín viktoriánus múltjára támaszkodva maximalizálja a térbeli lehetőségeket.

Egy egykori kolostor újjászületése butikhotelként Olaszországban

Egy egykori kolostor újjászületése butikhotelként Olaszországban

Az olaszországi Umbria régióban található 12. századi Vocabolo Moscatelli kolostort az Archiloop firenzei építésziroda boutique hotellé alakította át. A felújítás fő célja a hely "rusztikusságának és egyszerűségének" megőrzése volt.

Cölöpökre emelt, üvegből készült mikro-otthon az Osztrák vidéken

Cölöpökre emelt, üvegből készült mikro-otthon az Osztrák vidéken

Az épületet a természetben való egyedülálló élmény iránti igény alapján tervezték, ahol lehetőség van pihenésre, alvásra, a tűz körül való eszmecserékre, egyszóval olyan értelmes tevékenységekre, amelyekhez különleges hangulatra van szükség.

Mexikói kézművesek rézből készült szobortükröket készítenek

Mexikói kézművesek rézből készült szobortükröket készítenek

Manu Bañó tervező a réz eredendő tulajdonságait kutatja új szobortükör-kollekciójával, amellyel OBJ sorozatát bővíti. A mexikói Santa Clara del Cobrében - egy olyan városban, ahol nagy hagyománya van az aranyműves mesterségnek - készült darabokat helyi kézművesek keze formázza, a finom rézlemezek ka

Brian Thoreen újrahasznosított papírból készített székeket

Brian Thoreen újrahasznosított papírból készített székeket

A helyi tervező, Brian Thoreen megalkotta a Paragraphic in Four Stacks székeket, amely egy négy székből álló szett, amely manilapapírból készült. Jelenleg a Masa Galériában látható a mexikóvárosi művészeti hét részeként.

http://ujhazak.com