A tömbös lakóépítészet egy újfajta megközelítése

A Le bâtiment descendant l’escalier egy lakó- és kereskedelmi projekt, amely az ELASTICOFarm és a bplan cég együttműködéséből valósult meg Lido di Jesolóban, az olaszországi Velence közelében fekvő, tengerparti turisztikai célpontban. Az épület határozottan kiemelkedik a külvárosi építészeti monotonitás közepette, hogy megerősítse a megújulás és a változás szükségességét a környező építmények banális egyformaságából.

A tengerparttól mindössze 150 méterre elhelyezkedő épület mind formailag, mind méretét tekintve kiemelkedik a többi épület közül, ugyanakkor hatékony kapcsolatot teremt a magán- és a közösségi terek, valamint a város köztere között. Két programját – az utcai szinten lévő kereskedelmi és a 8 emelet feletti lakóépületeket – egy, az építészek által “szellemszintnek” nevezett szint választja el, amely egy körülbelül 2000 négyzetméteres nyitott és részben fedett terület, a kényelmi szolgáltatások számára.

Az utca zaja fölé emelkedve, a komplexum elősegíti a szomszédok közötti társasági életet és üdvözli a járókelőket. Ezt a teret, amely ideális esetben kiterjeszti a közterületet a belső terekből, egy túlburjánzó szerkezeti megoldás jellemzi, amely lehetővé teszi, hogy a felső emeletek elszakadjanak a városi szövetből. Acéloszlopok erdeje támasztja alá a lakószinteket, amelyek, mintha felfüggesztve lennének, ív alakban helyezkednek el. Az épület felső része egy szőlőskertként van kialakítva, amely úgy van elrendezve, hogy maximálisan kihasználja a napsütést, és az épület felső része lakásoknak ad otthont, amelyek mindegyike nagy teraszokkal és nyitott kilátással rendelkezik a nagy velencei lagúnára, a Dolomitok háttereként. Olvass tovább. Kattints ide!

Hozzászólások

A HOTTEA kaleidoszkópos fonal installációi egy igazi “fesztivál az érzékeknek”

A HOTTEA kaleidoszkópos fonal installációi egy igazi “fesztivál az érzékeknek”

Életnagyságúnál is nagyobb zsinórok és fonalszálak ringatóznak a szélben, mint egy színes cukorka reklám szó szerinti értelmezése, ahol a szivárvány megízlelése egyenlő a színes fonalak dinamikus mozgásával. A monumentális színrobbanás a színes fonalak szervezett, mégis kaotikus konglomerátuma.

Idén augusztusban nyílik meg az OMA sci-fi jellegű előadóművészeti központja Tajvanon

Idén augusztusban nyílik meg az OMA sci-fi jellegű előadóművészeti központja Tajvanon

Az Office for Metropolitan Architecture (OMA) által tervezett lenyűgöző Taipei Performing Arts Center hivatalosan is elkészült, és augusztus 7-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt Tajvanon. A monumentális, 59 000 négyzetméteres komplexum a formák drámai keverékével rendelkezik, beleértve egy gö

Egy volt autójavító garázsból lett elegáns luxusotthon a milánói kínai negyedben

Egy volt autójavító garázsból lett elegáns luxusotthon a milánói kínai negyedben

Az olasz Tomo Architects építésziroda a legkisebb részletekre való odafigyeléssel egy volt autójavító garázst alakított át egy luxuscikkekkel foglalkozó vállalkozó divatos otthonává, a milánói kínai negyedben, mely 300 négyzetmétere nemcsak otthont ad a tulajdonosnak, de többszáz fős partikat is kép

A Heatherwick Studio egy lenyűgöző, automatikusan kibontakozó üvegházat hozott létre

A Heatherwick Studio egy lenyűgöző, automatikusan kibontakozó üvegházat hozott létre

A Thomas Heatherwick stúdiója által tervezett Glasshouse egyedi koncepciójához a viktoriánus terráriumok adták az alapot, mely a történelmi Woolbeding Estate-ben kapott helyet, Angliában. A szoborszerű és kinetikus üvegház a National Trust örökségvédelmi szervezet számára épült, piramis alakban, mel

A Maldív-szigetek bemutatja a “világ első igazi úszó szigetvárosát” a tengerszint emelkedésre válaszul

A Maldív-szigetek bemutatja a “világ első igazi úszó szigetvárosát” a tengerszint emelkedésre válaszul

A Waterstudio építészstúdió egy “agy-formájú” úszó várost tervezett a Maldív-szigeteken, amely 20 000 embernek ad majd otthont az ország fővárosához közeli lagúnában. A Maldives Floating City elnevezésű projekt 5000 alacsony építésű, úszó otthont tartalmaz majd, amelyek egy 200 hektárt foglalnak el

Land Ark fekete acélba burkolta a kompakt, 18 négyzetméteres ‘Quatro’ mobilházat

Land Ark fekete acélba burkolta a kompakt, 18 négyzetméteres ‘Quatro’ mobilházat

A coloradói székhelyű Land Ark stúdiót, melyet Brian és Joni Buzarde férj-feleség páros alapított nemrég bemutatta új, fémborítású mobilház modelljüket, Quatro néven. A mindössze 18 négyzetméteres mozgatható egység “kényelmes hátsó udvari irodaként vagy vendégszobaként” hivatott szolgálni, azonban m

A TeamLab “a végtelen kíváncsiság otthonát” hozza létre Abu Dhabi Saadiyat-szigetén

A TeamLab “a végtelen kíváncsiság otthonát” hozza létre Abu Dhabi Saadiyat-szigetén

A japán művészeti kollektíva, aTeamLab és az Abu-Dzabi székhelyű építészeti cég, az MZ Architects bemutatta a TeamLab Phenomena Abu Dhabi galéria látványtervét, amely a digitális művészet állandó helyszíne lesz a Saadiyat-szigeten. A TeamLab által “a végtelen kíváncsiság otthonaként” elképzelt épüle

Belsőépítészeti inspiráció: 10 otthon, lenyűgözően egyedi redőnyökkel és lamellákkal

Belsőépítészeti inspiráció: 10 otthon, lenyűgözően egyedi redőnyökkel és lamellákkal

Az alumínium lamellákkal keretezett ablakoktól az épület homlokzatát körbeölelő színes fémlemezekig, ebben a cikkünkben 10 egyedi redőnyökkel és lamellákkal ellátott otthont mutatunk be, melyekből te is inspirációt meríthetsz!

A Kardashians Show bepillantást enged Kris Jenner új luxusotthonába – VIDEÓ

A Kardashians Show bepillantást enged Kris Jenner új luxusotthonába – VIDEÓ

Nem rossz egy csapat überhíres celeb (köztük legalább egy milliárdos) “anyukájának” lenni. Kardashian mama Kris Jenner tavaly vásárolt egy 20 millió dolláros kúriát Los Angeles exkluzív Hidden Hills negyedében, és bár személyesen csak kevesen fogják látni hogy néz ki belülről, a család TV showjának

Háromszög alakú ház egy háromszög alakú telken

Háromszög alakú ház egy háromszög alakú telken

Az After Office által 2018-ban kivitelezett Cinere House egy kétszintes otthon, amely egy lejtős, háromszög alakú telken helyezkedik el az indonéziai Nyugat-Jáva városának Cinere negyedében. A 180 négyzetméteres telek egy T-alakú kereszteződésben helyezkedik el, mely nagyban befolyásolta a ház konce

http://ujhazak.com