A tükrös homlokzatú Arcana kunyhók észrevétlenül beolvadnak a kanadai erdőbe

A Leckie Studio építészeti vállalat és az Aruliden tervezőiroda kiadta egy különleges projektjük látványterveit, mely tükrös homlokzatú szerkezetek sorozatából áll, egy erdő közepén, Ontarióban, Kanadában. Az Arcana nevet viselő eldugott, rövid távra kibérelhető kunyhók pontos építési helye ismeretlen, és mindaddig titokban tartják a vendégek előtt, amíg a foglalásuk megtörtént.

Fényvisszaverő külső falaikkal, a kunyhókat úgy tervezték, hogy észrevétlenül beolvadjanak a tájba, fából készült kerettel és polírozott rozsdamentes acéllemezekkel borított burkolattal. Minden kabin belső terét fenyő borítja majd, és a hálószoba padlótól a mennyezetig érő ablakokkal lesz ellátva, a kilátás és a természettel való vizuális kapcsolat maximalizálása érdekében.

A szerkezetek egyenként 25 négyzetméter alapterületűek. A szinte láthatatlan kunyhók egy lombhullató erdő fái között helyezkednek majd el, így a vendégek a lehető legközelebb érezhetik magukat a természethez. A fém burkolat szándékosan kissé torz visszaverődést eredményez, hogy megakadályozza a helyi madarak sérülését, ha véletlenül belerepülnének. Olvass tovább! Kattints ide!

Hozzászólások

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio valenciai székhelyű dizájnügynökség tervezte a Bun olasz gyorsétterem lánc torinói ágának belső terét, amelyben a rózsaszín, a kék és a zöld árnyalatait ötvözték, a színblokkolás elvére támaszkodva. A 2010-ben, Penasse és Ana Milena Hernández Palacios által alapított stúdió kifejezett

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A dán Cobe építészeti cég nyerte meg a göteborgi egyetem új könyvtárépületének megépítésére kiírt építészeti versenyt, amelynek látványterve egy kinyílóban lévő könyv formáját imitálja. A 16 000 négyzetméteres könyvtár a Näckrosen egyetem területén, Svédország második legnagyobb városának, Göteborg

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Egy gyönyörű természetvédelmi területén egy csodálatos, 150 négyzetméteres épület áll, amelyet a Hamish & Lyons építészei készítettek. A csapatot három különálló melléképületet megtervezésére kérték fel a meglévő ház kiegészítéseként.

Kaliforniai diákok együttműködő robotika segítségével építették az Arroyo-hidat

Kaliforniai diákok együttműködő robotika segítségével építették az Arroyo-hidat

Egy modern, komplex gyalogoshidat terveztek és építettek a Dél-Kaliforniai Egyetem Építésziskolájának hallgatói Los Angeles városában, félig robotikus eljárás segítségével, amellyel minimalizálták az építési hulladék mennyiségét.

Az IKEA koppenhágai üzlete egy hatalmas tetőtéri parkkal várja a vásárlókat

Az IKEA koppenhágai üzlete egy hatalmas tetőtéri parkkal várja a vásárlókat

Az IKEA új üzletét a Dorte Mandrup dán stúdió tervezte, egy nyilvános tetőtéri parkkal, amely elmondásuk szerint egy “zöld társalgóként” fog funkcionáli a Dánia Koppenhága belvárosában.

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

A HAL építészeti stúdió egy átlátszó falú- és fenekű úszómedencével hidalta össze a londoni Battersea-i Embassy Gardens két épületrészét. A Sky Pool névre keresztelt 25 méter hosszú úszómedence teljes egészében akril panelekből áll, így az úszók közvetlenül a láthatják a 35 méterrel alattuk lévő utc

A Foster + Partners egy új Apple üzletet alakított ki a római Marignoli palotában

A Foster + Partners egy új Apple üzletet alakított ki a római Marignoli palotában

Megnyitotta kapuit az Apple legújabb, és legnagyobb európai üzlete, a 19. századi Palazzo Marignoli épületében, Róma városában. A Foster + Partners által tervezett Apple Via del Corso kihangsúlyozza az eredeti, történelmi építészeti részleteket az 1890-es évek 1950-es évekbeli falfestményeinek, fres

Az Atelier Right Hub ívekkel helyettesítette a sarkokat a barlangszerű fürdőben

Az Atelier Right Hub ívekkel helyettesítette a sarkokat a barlangszerű fürdőben

Az Atelier Right Hub kínai stúdió egy barlangszerű gyógyfürdőt hozott létre a kínai Hangcsou városban, összekapcsolt, kör alakú szobákkal és ívelt fehér agyag falak hálózatával. A meghitt hangulatú komplexum masszázs- és meditációs lehetőségeket kínál a vendégeknek.

Formabontó templomépület Norvégiában, melyet történelmi elődjének megidézésére terveztek

Formabontó templomépület Norvégiában, melyet történelmi elődjének megidézésére terveztek

Formabontó, geometriai szerkezettel rendelkezik az új templom, melyet egy Norvég építészeti cég tervezett, a régi templom helyettesítésére. A projekt egy új egyház felépítését követelte meg a helyi közösség számára, mivel paradox módon a régi egyház tragikus elvesztése lehetőséget nyitott egy új kez

Egy “titkos kertet” építettek a mexikóvárosi lakóépület közepére

Egy “titkos kertet” építettek a mexikóvárosi lakóépület közepére

A mexikói CPDA Arquitectos cég egy kőburkolatos rezidenciát tervezett, mely külső falai egy buja udvart rejtenek, amely teljesen rejtve van az utcáról. A Casa Jardin Escandón projekt Mexikóváros Escandón szomszédságában található, mely lakóközössége az utóbbi években nagyban megnövekedett, így az er

http://ujhazak.com