Az Oppenheim Architecture bemutatta a természetbe integrált új szaúd-arábiai üdülőhely tervét

Az Oppenheim Architecture szaúdi fejlesztők, a The Red Sea Development Company (TRSDC) együttműködésével bemutatták az új üdülőhely tervét, amelyet Szaúd-Arábia nyugati részén, a wadi kilátásban készülnek megépíteni, a hegyoldalba integrálva. A Desert Rock nevet viselő projekthez annak környező földrajzából merítettek ihletet, lehetővé téve a vendégek számára, hogy a teljesen természetbe integrált építészet révén kapcsolódjanak a régió természetéhez és helyi kultúrájához. 

A luxuskomplexum tervezésének egyik fő megközelítése az volt, hogy “integrálja az építészetet a természettel”, ezért az OA csapata mind a 48 villát és 12 szállodai szobát a hegyvonulatba integrálta, hogy megőrizze a sziklák lenyűgöző formáit, amelyek mindegyike a hegyek közé rejtett völgyön keresztül érhető el. A környező tájra nyíló zavartalan panoráma megtartásának érdekében az üdülőhelyre vezető utakat a fő árok széle felé építik ki, és a tájdombok mögé rejtik, így minimalizálva a hang- és fényszennyezést, és lehetővé téve a vendégek számára, hogy teljes mértékben ‘magukba szívják a tájat’.

Az üdülőhelyen világszínvonalú spa és fitneszközpont, étkezőhelyek, valamint egy lagúna-oázis is helyet kap majd, a vendégek maximális kényelmének biztosítására, olyan szabadtéri tevékenységek mellett, mint a gyalogtúrázás, ‘buggie- túra’ a dűnék között és a csillaglesés. A helyi közösség tagjai is részt vesznek a projektben azzal, hogy oktatási jellegű túrákat szerveznek a látogatóknak a terület helyi történelméről. A Desert Rock a világ egyik legdrámaibb sivatagi tája, ezért az építészek igyekeznek a lehető legnagyobb mértékben tiszteletben tartani azt a természetes anyagok felhasználásával és az üdülőhely sziklába való integrálásával. Olvass tovább. Kattints ide!


Hozzászólások

A tároláson túl: Polcrendszerek mint dizájn-elemek

A tároláson túl: Polcrendszerek mint dizájn-elemek

A polcoknak egyértelmű funkcionális szerepük van: rendszerezni, tárolni és bemutatni. Ez az egyszerű, mégis létfontosságú bútordarab ezért minden háztartásban ott vannak, mivel rendben és tisztán tartják a helyiségeket.

Művészeti értékű pincészet egy ciprusi szakadék felett

Művészeti értékű pincészet egy ciprusi szakadék felett

Ciprus szigetén a borkészítésnek régi hagyománya van; több mint 5000 évre nyúlik vissza, amikor a szigeten megjelentek az első települések.

Nyolc, a jövőben épülő stadion a világ különböző pontjain

Nyolc, a jövőben épülő stadion a világ különböző pontjain

A 2022-es katari világbajnokságra épült stadionépületek után, ebben a cikkünkben a sportlétesítmények grandiózus következő generációját tekintjük át, amelyet többek között olyan elismert építészeti stúdiók terveznek, mint a David Chipperfield Architects, az OMA és a BIG.

Belsőépítészeti inspiráció: hogyan használjuk ki a lépcsőket különböző célokra?

Belsőépítészeti inspiráció: hogyan használjuk ki a lépcsőket különböző célokra?

Egy kis extra kreativitással a függőleges keringés csak az egyik funkciója egy lépcsőfeljárónak. Mindig ésszerű területet foglal el, ugyanakkor annak praktikáján kívül ez az elem szolgálhat más felhasználási lehetőségként is, ha az egész helyiséggel integráltabban gondolkodunk; életteret, tárolást é

“Jelenetek a közeli jövőből”: a jövőbeli otthonokat vizsgáló kiállítás

“Jelenetek a közeli jövőből”: a jövőbeli otthonokat vizsgáló kiállítás

Száz évvel ezelőtt a Bauhaus és a modern mozgalom tervező és építész szakemberei szakítottak a lakás addig hagyományos koncepciójával, és új építési, térelosztási és berendezési módokat hoztak be. Bár számos esztétikai és konstruktív megközelítésük azóta is nagy hatással és fejlődéssel bír a tervezé

Az ellentétek vonzzák egymást; kontrasztos geometria és anyagok

Az ellentétek vonzzák egymást; kontrasztos geometria és anyagok

Finoman utalva a terület és a környező városi szövet történelmére, a State of Kin építészeti cég azzal a szándékkal közelítette meg a kis belvárosi telket Ausztráliában, hogy maximalizálják az élettereket a szűk kerületen belül, és egy felújított ipari gyár illúzióját keltsék annak ellenére, hogy a

Tökéletes harmónia a természeti és az épített környezet között a luxusnyaralóvá alakított istállóban

Tökéletes harmónia a természeti és az épített környezet között a luxusnyaralóvá alakított istállóban

Csak képzelje el, hogy minden este egy békés folyó folyó zajára alszol el, és a madarak lágy csiripelésére és a buja zöld tájra ébredsz. Egy ilyen forgatókönyvben az architektúra másodrangú lehetne, ha nem lenne olyan gondosan megtervezve, mint a Granary-House esetében, mely a portugáliai Aroucában

Nemzeti kulturális műemlék lett a Jurkovič fűtőműből Szlovákiában

Nemzeti kulturális műemlék lett a Jurkovič fűtőműből Szlovákiában

A Jurkovič fűtőmű az egykori Apollo finomító utolsó emlékeként áll a szlovákiai Pozsonyban. Az eredeti ipari terület most a főváros központ részévé vált, amelynek kulturális epicentruma a felújított Jurkovič fűtőmű, amely vonzó hangsúlyt jelent a Zaha Hadid által tervezett Sky Park szomszédos modern

Az ‘Eredet’ című film ihlette az üzlet belsőépítészetét

Az ‘Eredet’ című film ihlette az üzlet belsőépítészetét

A Wuxiang Architecture Design Studio (WUUX) építészeti céget kérték fel egy kis üzlethelyiség megtervezésével, azzal az irányvonallal, hogy a belsőépítészet a négyzetméterek határain túlra tekintsen, és egy olyan teret eredményezzen, ahol a vásárlók "az örökkévalóságba tekinthetnek".

Élet a lyukakon keresztül: Nina Nomura lyukakat éget műanyag tárgyakba, új életet adva nekik

Élet a lyukakon keresztül: Nina Nomura lyukakat éget műanyag tárgyakba, új életet adva nekik

A 20. században a műanyag volt az a csodaanyag, amely egy fényes, új jövő felé vezette az emberiséget. Ez volt minden csodálatos új termék sztárja, és kötelező minden űrkorszaki otthonban.

http://ujhazak.com