Belsőépítészeti inspiráció: toszkán tónusok és textúrák által inspirált pizzéria Argentínában

Az Estudio Grizzo Arquitectos által megvalósított Pizzéria Marcia projektje Argentínában, a Villa Urquiza lakónegyedben található. A hangulatos hely a fiatal pizzakészítők új generációja számára készült, akik a családi hagyományt egy megújult, az alapanyagokra és a nápolyi stílusú folyamatokra és új ízekre összpontosító stratégiával veszik át. A vendéglátóhelység arculata a toszkán tónusok és textúrák által inspirált olasz szellemiséget és melegséget közvetíti, helyi és kortárs anyagokat és erőforrásokat felhasználva.

A Pizzéria Marcia egy kiegyensúlyozott környezetben, apró részletekkel lepi meg a vendégeket, a múlt melegsége és az új frissessége közötti találkozás szellemében, a Villa Urquiza lakónegyed hagyományos szomszédsági dinamikáján belül. A belső tér monokróm, semleges színű palettája és a meleg megvilágítás alapvető szerepet játszik abban, hogy a minták és a gazdag textúrák váljanak a hely főszereplőivé, ellentétben a külsővel, ahol az építészek tiszteletben tartották az épület eredeti tónusát. A textúrált és megvilágított belső tér lényegében a homlokzata az épületnek, mely az üvegfalakon keresztül, felhívja a járdán sétálók figyelmét.

A korlátozott költségvetés és a projekt összeállításához szükséges anyagok vizsgálata után az építészek betonkeverőkből származó az építészek ipari selejt-mintákra leltek, amelyeket a keménységvizsgálatok elvégzésére használnak. Ezek a beton-hengerek alkotják a bár oldalát, amelyek ívelt alakjuknak köszönhetően lágyítják a felületet és érdekes fényjátékot hoznak létre. Ugyanez történik az ívek és ellengörbék játékával a bár alján, ahol márványozott festékkel kezelt, kiselejtezett régi csempéket használtak fel. A projekt főszereplője kétségtelenül a dupla magasságú falburkolat, amely az agyagkemencét rejti. A projekt nevét úgy vésték bele ebbe az elembe, mintha kézzel faragott, az őskorból visszamaradt kő lenne. Olvass tovább. Kattints ide!

 


Hozzászólások

Természet és technológia: falak, amelyek képesek növényeket termeszteni

Természet és technológia: falak, amelyek képesek növényeket termeszteni

Az építészet és a természet kapcsolata összetett: egyrészt élvezzük, hogy a természetre való kilátást művészeti alkotásként keretezhetjük otthonunkban, ugyanakkor mindenáron igyekszünk elkerülni a falakon és szerkezetekben a “valódi” természet jelenlétét, melyek a gyökerek és levelek által kárt okoz

LEED Platinum és passzívház minősítés, alacsony költségvetéssel

LEED Platinum és passzívház minősítés, alacsony költségvetéssel

A Saltbox House, amely LEED Platinum és passzívház minősítést kapott, csak a harmadik minősített passzívház Québecben, Kanadában. A projekt azt hivatott bemutatni, hogy ésszerű költségvetés mellett is lehet magas energetikai szabványokkal rendelkező, ambiciózus terveket építeni. A Bromon

Természetet idéző, organikus elemek határozzák meg a drámai indiai kávézó belső tereit

Természetet idéző, organikus elemek határozzák meg a drámai indiai kávézó belső tereit

“A görbe az istenek vonala.” – írj a Myfresh Café projektjét kivitelező LOOP Design Studio. A kávézó merész, kanyargós terei egyértelműen és szemérmetlenül utánozzák a természetes, organikus formák világát.

A Studio Chzon párizsi hangulatot adott a francia főváros repülőterének

A Studio Chzon párizsi hangulatot adott a francia főváros repülőterének

A Chzon Studio francia tervezőstúdió ikonikus párizsi műemlékekre emlékeztető boltívekkel és szökőkutakkal bővítette a párizsi Charles de Gaulle, más néven Roissy repülőtér, a francia főváros fő repülőterének egyik indulási terminálját.

Maré Uribe lítiumgyártás során keletkezett hulladékokból készített művei

Maré Uribe lítiumgyártás során keletkezett hulladékokból készített művei

Mále Uribe a chilei Atacama-sivatagban található lítiumbányákban keletkezett hulladékanyagból készített műveit most az Salt Imaginaries című kiállítás mutatja be. Mále egy londoni székhelyű építész, művész és kutató, aki a művészet, a tértervezés és az anyagtervezés metszéspontján dolgozik.

Adaptív újrahasználati projekt: modern-rusztikus irodaház egy évtizedek óta használaton kívüli raktárból

Adaptív újrahasználati projekt: modern-rusztikus irodaház egy évtizedek óta használaton kívüli raktárból

A "Yooshinjae" egy munkaterület, amely 11 hónapos tervezés és felújítás után 2021 augusztusában nyílt meg újra. A projekt keretében egy leromlott állapotú épületet újítottak fel a szöuli Jongszan-ku-ban, Szöul 25 kerületének egyikében. Az átalakítással a helyszínen egy építészeti tervezőst

A Fuse Architects egy piramisszerű 1960-as évekbeli tengerparti házat újított fel Kaliforniában

A Fuse Architects egy piramisszerű 1960-as évekbeli tengerparti házat újított fel Kaliforniában

A kaliforniai székhelyű Fuse Architects építészeti stúdió sötét cédrusfa burkolatot adott hozzá, maximalizálta a kilátást az ablakok kibővítésével és teljesen alakította a belső tereket a kaliforniai tengerparton álló Plover House projekt keretein belül.

Napelem-útmutató

Napelem-útmutató

Ez a napelem-útmutató a Dezeen Solar Revolution sorozatának része, mely különböző típusú napelemeket fed le, a jól ismertektől a kísérleti fázisban lévőkig.

A brazil őslakos népek anyagai és építési technikái mint az építészet jövője

A brazil őslakos népek anyagai és építési technikái mint az építészet jövője

“El kell ismernünk a természetet, mint a formák mérhetetlen sokaságát, beleértve minden egyes részünket, akik mindennek a részei vagyunk” – Ailton Krenak, a neves őslakos vezető szavaival élve, az Ideas to Postpone the End of the World (Az ötletek a világvége késleltetésére) című könyvéből.

A Solo Stove miniatűr asztali tűzhelyeket dob ​​piacra

A Solo Stove miniatűr asztali tűzhelyeket dob ​​piacra

A rendkívül népszerű füstmentes Solo tűzhely mostantól miniatűr változatban is elérhető otthoni szórakozáshoz és a hátizsákos túrákhoz. A mindössze 6,8 hüvelyk hosszú, 5,1 hüvelyk átmérőjű és 1,4 font súlyú Mesa asztali tűzhelyet bárhová könnyen magunkkal vihetjük.

http://ujhazak.com