Beton és fekete tégla kombinációja adja a szlovén otthon külső esztétikáját

A látható betonból kialakított kiálló portikusz impozáns bejáratot ad a Villa Eternal Way-hez, egy ljubljanai házhoz, amelyet a helyi OFIS Arhitekti stúdió készített. A ház megemelt bejárata a környéken található hagyományos szlovén építményekre utal, amelyeket a történelmi árvízveszély miatt a talajszint fölé emeltek.
 
A villa homlokzatát beton és fekete téglák díszítik, a közelben előforduló fekete tőzeges talajra utalva. Az építészek elmagyarázták, hogy a területet egészen a közelmúltig, a szabályozórendszerek kiépítéséig árvízveszély fenyegette. Ez az emelt földszintes házépítés tipológiájának kialakulásához vezetett. A pincéket félig betemették, és csökkentették az árvízkárokat. A földszinti bejáratot egyedi építészeti elemmé, a portikusszá alakították át.

Az OFIS Arhitekti ezt a nagy nappalit egy fényes fekete paralelepipedon köré szervezte, amelyben fürdőszoba is található. A ház hátsó részén, délnyugati irányban a lakótér az épület középső részébe vágott teraszra nyílik, amelyet a kiugró emelet véd. Lent, a ház részben süllyesztett pincéjében használati terek találhatók, amelyek hátul egy nagy, dupla magasságú étkezőbe vezetnek. A fenti borospincéből nyílik kilátás, és üveg tolóajtókon keresztül nyílik a kertre. Olvass tovább. Kattints ide!


Hozzászólások

Átlátszó fa - ez lehet a jövő üvege?

Átlátszó fa - ez lehet a jövő üvege?

Az átlátszó fa hamarosan felhasználásra kerülhet az okostelefonok szupererős képernyőiben, világítótestekben, és akár szerkezeti jellemzőkként is, mint például a színváltó ablakok.

Betegek lehetünk otthonunktól - szó szerint, és még csak nem is tudunk róla

Betegek lehetünk otthonunktól - szó szerint, és még csak nem is tudunk róla

Az iparosodással megindult a technológia rohamos fejlődése, mely megmutatkozik minden egyes iparágban, legyen szó az élelmiszer-, gyógyszer- vagy építőiparról. Mindezek együttesen elindítottak egy sor olyan negatív hatást az egészségünkre nézve, melyek egy része egyelőre még nem itta be magát a közt

A Lego-ihlette „űrkockák” segíthetnek a tudósoknak holdi élőhelyek tervezésében

A Lego-ihlette „űrkockák” segíthetnek a tudósoknak holdi élőhelyek tervezésében

A Holdra szállítás költséges, és ez még azután sem fog változni, hogy az űrhajósok újra elkezdenek járni a Holdon.

Temetőből lett nyilvános park

Temetőből lett nyilvános park

A csehországi Ašben található Emlékparkot azzal a céllal hozták létre, hogy emlékezzen a múlt értékeire, és végigkalauzolja a látogatókat a város történelmén.

Egy ház, amely magában foglalja a szivárvány minden színét

Egy ház, amely magában foglalja a szivárvány minden színét

New Orleans ikonikus villamosainak színei ihlették a helyi Office La stúdió által ehhez az élénk rózsaszín házhoz választott dekorpalettát. A projektet a stúdió alapítója, Lauren Hickman Ross sokáig barátja készítette.

Disztópikus Disney kastélyok hatalmas elhagyatott városa Törökországban

Disztópikus Disney kastélyok hatalmas elhagyatott városa Törökországban

A gazdag külföldiek fényűző városfejlesztésének kellett volna lennie, végül hátborzongató félkész szellemvárossá vált Törökországban.

1-2 év múlva az ország legmagasabb épülete nem New Yorkban vagy Chicagóban lesz…

1-2 év múlva az ország legmagasabb épülete nem New Yorkban vagy Chicagóban lesz…

A Legends Tower ugyanis 1907 láb magasan emelkedne Oklahoma City fölé, felkiáltójelet téve a város látképére.

Kanye West (Ye) a betonszerkezetig visszabontatta luxus villáját

Kanye West (Ye) a betonszerkezetig visszabontatta luxus villáját

Rapper Ye, korábbi nevén Kanye West 2021-ben 57,3 millió dollárért vásárolta meg a díjnyertes építész, Tadao Ando által tervezett tengerparti házat. Nem sokkal ezután a híresség úgy döntött, hogy a luxus villát egy bombabunkerként szeretné átalakítani.

A Natural Material Studio bioanyagot hozott létre fából visszamaradt hulladékból

A Natural Material Studio bioanyagot hozott létre fából visszamaradt hulladékból

A Natural Material Studio egy koppenhágai székhelyű tervezőstúdió, amelyet Bonnie Hvillum alapított. Egyik legfrissebb projektjében a cég négy bioanyagot hozott létre a Dinesen padlóburkolatgyártó fűrészüzeméből átvett hulladék fűrészporból, hogy feltárja a fahulladék építőanyagok előállítására való

A megújuló energia jövőjének tervezése

A megújuló energia jövőjének tervezése

Az Energy Vault céggel együttműködve a SOM a gravitációs alapú energiatároló rendszerek következő generációját tervezi. Egy olyan technológiát, amely képes rugalmasabbá tenni a megújuló energiahálózatokat, és rekord szén-dioxid-megtérülést ér el a magas épületekben.

http://ujhazak.com