Bútorkollekció az „otthonról dolgozó” generáció számára

A világjárvány miatt egyre több cég vezeti be az otthoni munkavégzést, és ez volt a Beckmans University sokoldalú bútorkollekciójának kiindulópontja, melyet a főiskola hallgatói mutattak be a stockholmi formatervezési héten.

A svédországi Beckmans Főiskola terméktervezési programjából hat hallgató páros egy-egy svéd bútormárkával dolgozott együtt, hogy megtervezzen és prototípusokat készítsen egy olyan multifunkcionális és stílusos bútordarabról, amelyet mind otthoni, mind munkahelyi környezetben lehet használni.
Az ötletesen Room Service azaz "szobaszervíz" nevet viselő kollekció tervei a jelen helyzetére reagálnak, hiszen most minden korábbinál többen dolgoznak otthonról, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében végrehajtott korlátozások eredményeként. 

A Handle Chair nevet viselő széket a tervezők egy “puff és egy fotel kombinációjaként” tervezték. A kollekció egy másik darabja a Cael, egy porszórt acél asztal, amelyet kifejezetten laptop használatra terveztek. A Dag egy napágy, amely nyilvános környezetben ülőalkalmatosságként használható. A többféle kivitelben és méretben kapható Eos éjjeliszekrény  használata végtelen, mivel manapság az ágy már nem csak az alvás helye. A kollekció talán legszokatlanabb darabja egy asztal- és üléshibrid, egy egyszerű nyírfa alapra helyezett különféle betétpárnákkal, amely minden oldalán ülőhelyet kínál. Az Etage egy szinte szobrászati esztétikájú kisasztal, mely több szinten elhelyezett felületeinek köszönhetően különböző magasságú ülésekkel is képes működni. Kattints ide folytatásért!

Hozzászólások

Egy üvegfenekű-és oldalú tetőtéri medence a marbellai családi ház fókuszpontja

Egy üvegfenekű-és oldalú tetőtéri medence a marbellai családi ház fókuszpontja

A Spanyolországban, a Földközi-tengeren található Marbella szigetén található Jellyfish House szomszédos épületei teljesen elzárják a kilátást a közeli tengerre. Erre megoldásként az építészek úgy döntöttek, hogy a ház medencéjét az udvar helyett a tetőre helyezik, hogy a tengerpart mindig látható l

Lynetteholm: egy mesterséges sziget épül a koppenhágai kikötőben

Lynetteholm: egy mesterséges sziget épül a koppenhágai kikötőben

A dán parlament jóváhagyta a Lynetteholm projektjét, mely egy Koppenhága partjainál fekvő, 275 hektáros mesterséges sziget, amely 35 000 embernek ad majd otthont, és megvédi a város kikötőjét az emelkedő víz szinttől.

Házasság a beltér és a kültér között

Házasság a beltér és a kültér között

Minél jobban távolodunk a természettől, annál inkább akarunk közel lenni hozzá. Ebből kifolyólag az építészet egyik kulcsfontosságú eszközévé vált az otthonok és a természet valamilyen módon történő összekapcsolása. A Japán Ryuichi Ashizawa Architects ezt egy egyedi módszerrel oldotta meg.

A Pela asztali komposztáló kevesebb mint 4 óra alatt lebontja az élelmiszer-hulladékot /VIDEÓ/

A Pela asztali komposztáló kevesebb mint 4 óra alatt lebontja az élelmiszer-hulladékot /VIDEÓ/

A fenntartható Pela márka új elektromos komposztálója, a Lomi egy kampány keretein belül alig néhány óra alatt 13 000 százalékkal többet gyűjtött a célnál, ami bizonyítja, hogy az emberek világszerte alig várják, hogy egy környezetbarátabb háztartásuk lehessen, különösen mivel ez többé ez nem igénye

Újrahasznosított szállítókonténerekből épített nyaralót egy házaspár New Yorkban

Újrahasznosított szállítókonténerekből épített nyaralót egy házaspár New Yorkban

Annak módját keresve, hogy a nyári hónapokban kiélvezhessék New York City-t, egy házaspár egy nyaralót épített újrahasznosított szállítókonténerekből, a Rockaway-öböl kikötőjében. A Kairu-House projektjét Adam Wiesehan és Margaret Day tervezte, akik elmondása szerint a projekt célja egy rugalmas és

Egy úszómedence képezi a São Paulo-i lakás központi elemét

Egy úszómedence képezi a São Paulo-i lakás központi elemét

A São Paulo-i Panorama rezidencia medencéjében úszókat a nappaliból lehet nézni, vastag üvegtáblákon keresztül, mint a halakat egy hatalmas akváriumban. Fernanda Marques brazil építész végezte a 477 négyzetméteres, kétszintes lakás felújítását, és ő adta hozzá az úszómedencét is.

Az F2A Architecture egy tükrös homlokzatú bővítményt épített egy meglévő házhoz

Az F2A Architecture egy tükrös homlokzatú bővítményt épített egy meglévő házhoz

Az F2A Architecture kanadai stúdió egy tükrös homlokzattal ellátott bővítményt adott egy meglévő ingatlanhoz a Malinka Gallery projekt keretein belül. A sziklás szakadékon lévő magánházat szintén a cég alapítója tervezte és kivitelezte, évekkel ezelőtt, saját otthonaként, de azóta új tulajdonosai va

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio valenciai székhelyű dizájnügynökség tervezte a Bun olasz gyorsétterem lánc torinói ágának belső terét, amelyben a rózsaszín, a kék és a zöld árnyalatait ötvözték, a színblokkolás elvére támaszkodva. A 2010-ben, Penasse és Ana Milena Hernández Palacios által alapított stúdió kifejezett

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A dán Cobe építészeti cég nyerte meg a göteborgi egyetem új könyvtárépületének megépítésére kiírt építészeti versenyt, amelynek látványterve egy kinyílóban lévő könyv formáját imitálja. A 16 000 négyzetméteres könyvtár a Näckrosen egyetem területén, Svédország második legnagyobb városának, Göteborg

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Egy gyönyörű természetvédelmi területén egy csodálatos, 150 négyzetméteres épület áll, amelyet a Hamish & Lyons építészei készítettek. A csapatot három különálló melléképületet megtervezésére kérték fel a meglévő ház kiegészítéseként.

http://ujhazak.com