Egy csodálatos vidéki rezidencia, ahol nyugdíjas éveiket tölti a cseh házaspár

A rusztikus rezidencia a Cseh Stará Červená Voda központjában található, a Jeseníky-hegységben. A birtokon eredetileg egy ház, egy pajta- és egy istállószerkezet állt. A helyi TRI.ŠTRNÁST architekti építészeti cég úgy döntött, hogy megőrzi az istálló eredeti gránitfalait, megemlékezve az volt tulajdonoson kőműves munkásságáról. A régi családi ház márga és tégla vegyes falazata rossz állapota miatt azonban lebontásra került.
A bontott kövek nagy részét újrahasznosították és töltőanyagként használták fel a gabion kerítés feltöltéséhez. 


Az istálló gránitfal- maradványai közé egy új faszerkezetes, egyemeletes családi ház épült. Az új és a régi homlokzat között egy szellőző rést hagytak, amelyet felülről fed az új épület tetőszerkezete. A családi házzal keresztirányban egy stúdió / garázs épült, melyek között egy négyzet alakú udvar jött létre, amely a rezidencia középpontját alkotja egy kis gyerekmedencével az unokák számára.

A vidéki rezidencia egy idős házaspárnak épült, miután négy már felnőtt gyermekük kirepült. A házaspár egy szokványos beton panel lakásban töltötte életének nagy részét, és miután minden gyermekük független életet kezdett, úgy döntöttek, hogy beteljesítik álmukat, és egy nagy kertes házban élik le az életük hátralévő részét. A családi ház teljes beépített területe 66 négyzetméter a beépített tetőtérrel együtt. Az első emelet a szülők számára van kialakítva, egy előcsarnokkal, egy fürdőszobával, egy nappali étkezővel és konyhával, valamint egy hálószobával. A jövőre néző tudatossággal a földszinten egyáltalán nincs küszöb és minden helyiség kerekesszék-barátként van kialakítva. A tetőtér egy vendég lakórészként van kialakítva, a családtagok látogatásának idejére. Kattints ide a folytatásért!


Hozzászólások

A Cheng Chung Design drámai éttermet hozott létre egy kínai tégla-művészeti installációban

A Cheng Chung Design drámai éttermet hozott létre egy kínai tégla-művészeti installációban

A hongkongi székhelyű Cheng Chung Design építészstúdió egy éttermet alakított ki Dongfengyun városának egyik jellegzetes, óriási termeszvárra hasonlító téglaépületében, mely művészeti kiállítóteremként is funkcionál.

Márvánnyal burkolták a londoni ház új melléképületének külső homlokzatát

Márvánnyal burkolták a londoni ház új melléképületének külső homlokzatát

A londoni székhelyű Alexander Owen Architecture építésziroda kétféle márvánnyal burkolta egy londoni viktoriánus házhoz hozzéépített otthoni iroda- és bárként funkcionáló melléképületet. A tulajdonosok célja a bővítéssel az otthoni elszigetelt munkaterület mellett egy olyan hely kialakítása volt, ah

A dubaji Palm Jumeriah-hoz hasonló vízen álló hotelt épít a Foster + Partners Szaúd-Arábiában

A dubaji Palm Jumeriah-hoz hasonló vízen álló hotelt épít a Foster + Partners Szaúd-Arábiában

A The Red Sea Project a Szaúd-Arábia nyugati partvidékén fekvő Umluj és Al Wajh városok közötti 90 fejletlen szigetből álló szigetcsoportot célozza meg a világ legambiciózusabb turisztikai fejlesztéseként. Projektjeikben számos neves építészeti cég, köztük a brit Foster + Partners is részt vesz, aki

Szín az esztétikán túl: a zöld belső terek pszichológiája

Szín az esztétikán túl: a zöld belső terek pszichológiája

Hány változtatást hajtottál végre otthonodban az elmúlt egy évben? Miután annyi időt töltünk egy helyen, a korábban kedvelt térnek sokszor már “nincs értelme”. Unalmassá válik, nem de? Persze hibáztathatjuk a jelenlegi helyzetet azért, ahogyan mostanában érezzük magunkat, de valójában a környezetünk

Szögletes formákat megtagava szabálytalan, dinamikus térbeli formákat hozott létre az OPA Architects

Szögletes formákat megtagava szabálytalan, dinamikus térbeli formákat hozott létre az OPA Architects

A 2005-ben alapított San francisco székhelyű OPA Architects egyik ügyfele azt a kérdést vetette fel az építészeti cég számára, hogy “miért nem lehet az építészet olyan, mint a természet- dinamikus és változó?”. A Softie- ként elnevezett felújítási projektjük koncepcióját ezen gondolat elvont értelme

Roman Plyus az “Instagramra tervezte a budapesti bárt”

Roman Plyus az “Instagramra tervezte a budapesti bárt”

Roman Plyus belső építész a kőkori barlangfestések modern értelmezéseként tekint az Instagramra, ahol az emberek megoszthatják jelen történelmük saját perspektívájukkal, fényképek feltöltésén keresztül. Munkáit általában az vezéreli, hogy olyan belső tereket tervezzen, ami tökéletes atmoszférát bizt

A Roar Studio terrazzo padlóval és törött kerámia burkolattal díszítette a dubaji kávézót

A Roar Studio terrazzo padlóval és törött kerámia burkolattal díszítette a dubaji kávézót

A dubaji székhelyű Roar Studio építészeti cég tervezte a Dar Al Wasl Mall bevásárlóközpontban található Drop Coffee kávézót, mely belső tereihez legfőképpen ipari anyagokat alkalmaztak, mint a beton, a rozsdamentes acél, a dekoratív terrazzo és a törött kerámialapok.

A hacienda építészet inspirálta a mexikói Casa Duraznos projektjét

A hacienda építészet inspirálta a mexikói Casa Duraznos projektjét

A Spanyolországban és Mexikóban elterjedt Hacienda építészet egyedülálló jellemzői, mint a fehér stukkó falak, vörös agyag tetőcserepek és rusztikus fa részletek inspirálták a mexikói V Taller Casa Duraznos projektjét.

Helyi kőből épült falak választják el a luxus rezidencia La Manche-csatornára néző teraszait

Helyi kőből épült falak választják el a luxus rezidencia La Manche-csatornára néző teraszait

A londoni Morrow + Lorraine stúdió egy öt lakosztályt tartalmazó luxus nyaralót épített az angliai Dorset városának tengerpartján, a Pennsylvania kastély birtokán. A Jurassic Coast az UNESCO által védett hely, ahol a parti erózió sziklaalakzatokat tárt fel a triász, a jura és a kréta korszakból.

Egy sikátor fölé épült a cölöpökre emelt otthon

Egy sikátor fölé épült a cölöpökre emelt otthon

A 2004-ben alapult amerikai Hybrid építészeti cég egy kompakt házat épített egy sorház mögé, melyet a kis telek maximalizálása érdekében cölöpökre emeltek, egy parkolót kialakítva a szerkezet alatt. A megoldás emellett vizuális és fizikai hozzáférést biztosít az utcáról a telekre és fordítva, ami sz

http://ujhazak.com