Egy dzsungel-szerű belső udvart rejtenek a mexikóvárosi otthon figyelemfelkeltő téglafalai

Az Esrawe Studio-t Hector Esrawe ipari tervező 2003-ban alapította.  Mexikó egyik legismertebb dizájnstúdiója eredetileg bútorokra összpontosított, de azóta kiterjedt a belsőépítészet, a tervezés és az építészet irányába. Legelső építészeti projektjük egy vörös téglából épült rezidencia Mexikóvárosban, amely figyelemfelkeltő falai egy buja udvart rejtenek.


A Casa Sierra Fría rezidencia egy négytagú család számára készült, akik számára fontos volt a magánéletük védelme. Az otthon két párhuzamos épületrészből áll, amelyeket egy folyosó köt össze, “U”-alakot alkotva kőfalakkal körülzárt belső udvar körül. A dzsungel-szerű süllyesztett udvar tele van zöld növényekkel, amely pazar kontrasztot alkot a vörös téglafalakkal.

A külső homlokzaton nincsenek ablakok, amelyek erősítik a szándékosan kialakított monoton megjelenést. Ezzel ellentétben a földszinten elhelyezkedő helyiségek hatalmas üvegfallal vannak ellátva a belső udvar felé, kilátást nyújtva a dús zöld növényzetre, és napfényt közvetítve a belső terekbe. Ezek az ablakok azonban csak a rezidenciába belépve láthatók, egy nagy faajtón keresztül. Az Esrawe Studio semleges anyag- és színpalettát választott a belső terek számára, hogy az teljes ellentétben álljon a külső esztétikával. A padlóburkolatok többnyire kőből és fából állnak, míg a falak világos árnyalatokban díszelegnek. A belső terekben szintén számos élőnövény található, ami megtartja a természet közelségének érzetét, annak ellenére, hogy az otthon szinte teljesen el van vágva a külvilágtól. Kattints ide a folytatásért!

Hozzászólások

Hídszerűen emelkedik a szakadék fölé a torontói otthon

Hídszerűen emelkedik a szakadék fölé a torontói otthon

A LLAMA Urban Design építészeti cég Bridge House projektje Toronto várostól északra, az ontariói Mary Lake tóparton található. A természetre minimális hatást gyakorló 38 méter hosszú építmény hídszerűen egy juharfa erdőben lévő szakadék fölé épült, a dombtetők legmagasabb pontjainak síkjában.

Egy bangladesi kórház, mely építészetileg cseppet sem kelt intézményes érzést

Egy bangladesi kórház, mely építészetileg cseppet sem kelt intézményes érzést

A Kashef Chowdhury/URBANA indiai építészeti cég építészetileg lenyűgöző Friendship Hospital Satkhira kórházat Bangladesben, a Bengáli folyó közvetlen közelében építette. A kórház egy vidéki térségben található, amelyet néhány évvel ezelőtt egy nagy ciklon erősen megrongált. 2018-ban egy helyi humani

Egyedi belsőépítészeti esztétika a japán wabi-sabi, az ipari és a brutalista stílusok kombinációjából

Egyedi belsőépítészeti esztétika a japán wabi-sabi, az ipari és a brutalista stílusok kombinációjából

Az Arch.Lab House Within projektje egy saroktelken épült Panchkula városában, Indiában. A magasan benépesült lakóövezetre, és a forgalmas közúttal való közvetlen kapcsolatra való tekintettel a legnagyobb kihívást a lakók magánéletének megteremtése jelentette az építészek számára.

Természetes tónusok és anyagok a fenntarthatóság jegyében

Természetes tónusok és anyagok a fenntarthatóság jegyében

A House of Grey belsőépítészeti stúdió a ház lakói és a bolygó egészségét figyelembe véve tervezte a londoni otthon belső tereit, természetes anyagok és színek széles palettáját alkalmazva.

Egy mexikói domboldalon épített saját otthont és műtermet az elismert építész, Manuel Cervantes

Egy mexikói domboldalon épített saját otthont és műtermet az elismert építész, Manuel Cervantes

Manuel Cervantes mexikói építész saját otthonát és bemutatótermét ötvözte a Casa Estudio projektjében. Az ingatlan egy domboldali telken épült, Mexikóvárostól több órás autóútra. A meredek lejtőbe finoman beépülő szerkezet összesen öt emeletből áll.

Ikerház helyett “testvérház” megközelítést alkalmazott az indonéz építészeti cég

Ikerház helyett “testvérház” megközelítést alkalmazott az indonéz építészeti cég

A DELUTION építészeti cég egy 70 négyzetméteres otthont épített az indonéz Cipulirben, egy sűrűn lakott környezetben egy 4 fős család és egy egyedülálló rokonuk számára. Az eredeti elképzelés egy ikerház építése volt, azonban a 1,5 négyzetméteres sikátoron keresztül megközelíthető telken nem volt el

Egy csodálatos vidéki rezidencia, ahol nyugdíjas éveiket tölti a cseh házaspár

Egy csodálatos vidéki rezidencia, ahol nyugdíjas éveiket tölti a cseh házaspár

A rusztikus rezidencia a Cseh Stará Červená Voda központjában található, a Jeseníky-hegységben. A birtokon eredetileg egy ház, egy pajta- és egy istállószerkezet állt. A helyi TRI.ŠTRNÁST architekti építészeti cég úgy döntött, hogy megőrzi az istálló eredeti gránitfalait, megemlékezve az volt tulajd

Az Ortraum Architects egy modern erdei kunyhót épített laminált falapokból

Az Ortraum Architects egy modern erdei kunyhót épített laminált falapokból

Az Ortraum Architects finn építészeti stúdió Kynttilä projektje egymodern-minimalista fakunyhó a finnországi Saimaa-tó partján mely üvegezett homlokzatával teljes panorámát nyújt a vízre.

A Turner Works egy istállót alakított vendégházzá

A Turner Works egy istállót alakított vendégházzá

Carl Turner nemrég Turner Works névre keresztelt Turner Studio építészeti cége összefogott az Accept & Proceed kreatív ügynökséggel, az angol vidéki holland stílusú istálló vendégházzá alakításában. A DUT18 egy hét hálószobás szálló a Cotswolds természetvédelmi területen, amely a wellness-hétvég

Modern faház a havas Norvégiában

Modern faház a havas Norvégiában

A Rever & Drage Architects Norvég építészeti cég Zieglers Nest nevű projektje a Norvég fjordon épült magas és keskeny, modern faház, kilátással Molde városára és a nyugati parton található Moldefjordra.

http://ujhazak.com