Egy mexikói domboldalon épített saját otthont és műtermet az elismert építész, Manuel Cervantes

Manuel Cervantes mexikói építész saját otthonát és bemutatótermét ötvözte a Casa Estudio projektjében. Az ingatlan egy domboldali telken épült, Mexikóvárostól több órás autóútra. A meredek lejtőbe finoman beépülő szerkezet összesen öt emeletből áll. 

Az ötemeletes szerkezetben az építész stúdiója mellett két különálló lakrész található.
Az egyik Cervantes, felesége és három gyermekük otthona, amely közvetlenül csatlakozik az építész bemutatóterméhez, a felsőbb szinten található pedig hosszútávú bérleményként funkcionál. Stúdiója és otthona egyesítését Cervantes már régóta tervezte, aki szerint az ügyfelei sokkal jobban megismerhetik és megérthetik stílusát és ízlését, illetve nagyobb bizalmat tud kialakítani velük, mivel technikailag beengedi őket az otthonába. A stúdió a domboldalba beépült szerkezet legalsó szintjén található, egy 4,8 méteres belmagasságú térben. A stúdióhelyiséget Cervantes szándékosan nagyon minimalistára tervezte, a falakat és a mennyezetet borító nyers beton-“deszkák” és a padló sötét lávakő burkolata szigorú, de egységes hátteret biztosít a bemutatott építészeti modelleknek.

A brutalista stílusú stúdióból egy lépcső vezet fel a következő emeleten található lakótérbe, ahol a nappali és étkező egy tágas teraszra nyílik, amely kilátást nyújt a szomszédos szakadékra. A lakótér padlótól- mennyezetig érő üveg paneljei csukló- szerűen kinyithatók a beltér és a kültér összekapcsolásához. A hálószobák a következő emeleten találhatók, ahol a lakóterekhez hasonlóan mindegyik szoba egy saját teraszra nyílik, hogy a lakók a lehető legjobban kihasználhassák mind a beltéri és kültéri élet előnyeit. A második, kétszintes lakórész, melyet jövedelem- kiegészítésként bérbe ad a házaspár, a domboldal felsőbb részén helyezkedik el, melyben a lakóterek a földszinten, a hálószobák pedig az emeleten találhatók. Olvass tovább. Kattints ide!

Hozzászólások

A Cheng Chung Design drámai éttermet hozott létre egy kínai tégla-művészeti installációban

A Cheng Chung Design drámai éttermet hozott létre egy kínai tégla-művészeti installációban

A hongkongi székhelyű Cheng Chung Design építészstúdió egy éttermet alakított ki Dongfengyun városának egyik jellegzetes, óriási termeszvárra hasonlító téglaépületében, mely művészeti kiállítóteremként is funkcionál.

Márvánnyal burkolták a londoni ház új melléképületének külső homlokzatát

Márvánnyal burkolták a londoni ház új melléképületének külső homlokzatát

A londoni székhelyű Alexander Owen Architecture építésziroda kétféle márvánnyal burkolta egy londoni viktoriánus házhoz hozzéépített otthoni iroda- és bárként funkcionáló melléképületet. A tulajdonosok célja a bővítéssel az otthoni elszigetelt munkaterület mellett egy olyan hely kialakítása volt, ah

A dubaji Palm Jumeriah-hoz hasonló vízen álló hotelt épít a Foster + Partners Szaúd-Arábiában

A dubaji Palm Jumeriah-hoz hasonló vízen álló hotelt épít a Foster + Partners Szaúd-Arábiában

A The Red Sea Project a Szaúd-Arábia nyugati partvidékén fekvő Umluj és Al Wajh városok közötti 90 fejletlen szigetből álló szigetcsoportot célozza meg a világ legambiciózusabb turisztikai fejlesztéseként. Projektjeikben számos neves építészeti cég, köztük a brit Foster + Partners is részt vesz, aki

Szín az esztétikán túl: a zöld belső terek pszichológiája

Szín az esztétikán túl: a zöld belső terek pszichológiája

Hány változtatást hajtottál végre otthonodban az elmúlt egy évben? Miután annyi időt töltünk egy helyen, a korábban kedvelt térnek sokszor már “nincs értelme”. Unalmassá válik, nem de? Persze hibáztathatjuk a jelenlegi helyzetet azért, ahogyan mostanában érezzük magunkat, de valójában a környezetünk

Szögletes formákat megtagava szabálytalan, dinamikus térbeli formákat hozott létre az OPA Architects

Szögletes formákat megtagava szabálytalan, dinamikus térbeli formákat hozott létre az OPA Architects

A 2005-ben alapított San francisco székhelyű OPA Architects egyik ügyfele azt a kérdést vetette fel az építészeti cég számára, hogy “miért nem lehet az építészet olyan, mint a természet- dinamikus és változó?”. A Softie- ként elnevezett felújítási projektjük koncepcióját ezen gondolat elvont értelme

Roman Plyus az “Instagramra tervezte a budapesti bárt”

Roman Plyus az “Instagramra tervezte a budapesti bárt”

Roman Plyus belső építész a kőkori barlangfestések modern értelmezéseként tekint az Instagramra, ahol az emberek megoszthatják jelen történelmük saját perspektívájukkal, fényképek feltöltésén keresztül. Munkáit általában az vezéreli, hogy olyan belső tereket tervezzen, ami tökéletes atmoszférát bizt

A Roar Studio terrazzo padlóval és törött kerámia burkolattal díszítette a dubaji kávézót

A Roar Studio terrazzo padlóval és törött kerámia burkolattal díszítette a dubaji kávézót

A dubaji székhelyű Roar Studio építészeti cég tervezte a Dar Al Wasl Mall bevásárlóközpontban található Drop Coffee kávézót, mely belső tereihez legfőképpen ipari anyagokat alkalmaztak, mint a beton, a rozsdamentes acél, a dekoratív terrazzo és a törött kerámialapok.

A hacienda építészet inspirálta a mexikói Casa Duraznos projektjét

A hacienda építészet inspirálta a mexikói Casa Duraznos projektjét

A Spanyolországban és Mexikóban elterjedt Hacienda építészet egyedülálló jellemzői, mint a fehér stukkó falak, vörös agyag tetőcserepek és rusztikus fa részletek inspirálták a mexikói V Taller Casa Duraznos projektjét.

Helyi kőből épült falak választják el a luxus rezidencia La Manche-csatornára néző teraszait

Helyi kőből épült falak választják el a luxus rezidencia La Manche-csatornára néző teraszait

A londoni Morrow + Lorraine stúdió egy öt lakosztályt tartalmazó luxus nyaralót épített az angliai Dorset városának tengerpartján, a Pennsylvania kastély birtokán. A Jurassic Coast az UNESCO által védett hely, ahol a parti erózió sziklaalakzatokat tárt fel a triász, a jura és a kréta korszakból.

Egy sikátor fölé épült a cölöpökre emelt otthon

Egy sikátor fölé épült a cölöpökre emelt otthon

A 2004-ben alapult amerikai Hybrid építészeti cég egy kompakt házat épített egy sorház mögé, melyet a kis telek maximalizálása érdekében cölöpökre emeltek, egy parkolót kialakítva a szerkezet alatt. A megoldás emellett vizuális és fizikai hozzáférést biztosít az utcáról a telekre és fordítva, ami sz

http://ujhazak.com