Felújították az egykori olimpiai helyszínt Montrealban

A Kanva építészeti stúdió újratervezte a kanadai Montreal Biodome Tudományos Múzeum épületét, felfedve a szerkezet eredeti beton íveit, és új otthonokat teremtve az épület állatlakói számára. A múzeum, amely eredetileg olimpiai sporthelyszín volt, most négy miniatűr ökoszisztémát mutat be növényekkel és állatokkal benépesítve, az emberek természettel kapcsolatos ismeretterjesztése érdekében.

Az eredeti szerkezetet Roger Taillibert francia építész tervezte és 1979-ben készült el. Nem sokkal ezután, a 80-as évek végén megkezdték az épület átalakítását, és 1992-ben újból megnyitották Montreal Biodome néven. Az épületet újból felújítás alá vetették, amelyre a kiírt Biodome Migration pályázatot a Kanva építészeti cég nyerte meg 2014-ben. A migráció kifejezést választották a pályázat nevének, az "új otthonokba" vándorló állatokra utalva. A kifejezés emellett szimbolizálja a múzeum elkötelezettségét a természet és az éghajlatváltozás körüli szemléletváltás iránt. 

A grandiózus projekt részeként egy négy méter magas sziklafalat is építettek az ara papagájok fészkelésére, és egy 15 méter hosszú jégalagutat telepítettek, ami egy magával ragadó bejáratot teremt a múzeum sarkvidéki élmény részlegének. Kanva az eredeti tető felfedését a felújítás fókuszpontjává tette, eltávolítva az alacsony mennyezetbetétet, feltárva az eredeti beton boltozatokat és a geometrikus tetőüvegezést. Olvass tovább. Kattints ide!

Hozzászólások

Az F2A Architecture egy tükrös homlokzatú bővítményt épített egy meglévő házhoz

Az F2A Architecture egy tükrös homlokzatú bővítményt épített egy meglévő házhoz

Az F2A Architecture kanadai stúdió egy tükrös homlokzattal ellátott bővítményt adott egy meglévő ingatlanhoz a Malinka Gallery projekt keretein belül. A sziklás szakadékon lévő magánházat szintén a cég alapítója tervezte és kivitelezte, évekkel ezelőtt, saját otthonaként, de azóta új tulajdonosai va

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio valenciai székhelyű dizájnügynökség tervezte a Bun olasz gyorsétterem lánc torinói ágának belső terét, amelyben a rózsaszín, a kék és a zöld árnyalatait ötvözték, a színblokkolás elvére támaszkodva. A 2010-ben, Penasse és Ana Milena Hernández Palacios által alapított stúdió kifejezett

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A dán Cobe építészeti cég nyerte meg a göteborgi egyetem új könyvtárépületének megépítésére kiírt építészeti versenyt, amelynek látványterve egy kinyílóban lévő könyv formáját imitálja. A 16 000 négyzetméteres könyvtár a Näckrosen egyetem területén, Svédország második legnagyobb városának, Göteborg

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Egy gyönyörű természetvédelmi területén egy csodálatos, 150 négyzetméteres épület áll, amelyet a Hamish & Lyons építészei készítettek. A csapatot három különálló melléképületet megtervezésére kérték fel a meglévő ház kiegészítéseként.

Kaliforniai diákok együttműködő robotika segítségével építették az Arroyo-hidat

Kaliforniai diákok együttműködő robotika segítségével építették az Arroyo-hidat

Egy modern, komplex gyalogoshidat terveztek és építettek a Dél-Kaliforniai Egyetem Építésziskolájának hallgatói Los Angeles városában, félig robotikus eljárás segítségével, amellyel minimalizálták az építési hulladék mennyiségét.

Az IKEA koppenhágai üzlete egy hatalmas tetőtéri parkkal várja a vásárlókat

Az IKEA koppenhágai üzlete egy hatalmas tetőtéri parkkal várja a vásárlókat

Az IKEA új üzletét a Dorte Mandrup dán stúdió tervezte, egy nyilvános tetőtéri parkkal, amely elmondásuk szerint egy “zöld társalgóként” fog funkcionáli a Dánia Koppenhága belvárosában.

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

A HAL építészeti stúdió egy átlátszó falú- és fenekű úszómedencével hidalta össze a londoni Battersea-i Embassy Gardens két épületrészét. A Sky Pool névre keresztelt 25 méter hosszú úszómedence teljes egészében akril panelekből áll, így az úszók közvetlenül a láthatják a 35 méterrel alattuk lévő utc

A Foster + Partners egy új Apple üzletet alakított ki a római Marignoli palotában

A Foster + Partners egy új Apple üzletet alakított ki a római Marignoli palotában

Megnyitotta kapuit az Apple legújabb, és legnagyobb európai üzlete, a 19. századi Palazzo Marignoli épületében, Róma városában. A Foster + Partners által tervezett Apple Via del Corso kihangsúlyozza az eredeti, történelmi építészeti részleteket az 1890-es évek 1950-es évekbeli falfestményeinek, fres

Az Atelier Right Hub ívekkel helyettesítette a sarkokat a barlangszerű fürdőben

Az Atelier Right Hub ívekkel helyettesítette a sarkokat a barlangszerű fürdőben

Az Atelier Right Hub kínai stúdió egy barlangszerű gyógyfürdőt hozott létre a kínai Hangcsou városban, összekapcsolt, kör alakú szobákkal és ívelt fehér agyag falak hálózatával. A meghitt hangulatú komplexum masszázs- és meditációs lehetőségeket kínál a vendégeknek.

Formabontó templomépület Norvégiában, melyet történelmi elődjének megidézésére terveztek

Formabontó templomépület Norvégiában, melyet történelmi elődjének megidézésére terveztek

Formabontó, geometriai szerkezettel rendelkezik az új templom, melyet egy Norvég építészeti cég tervezett, a régi templom helyettesítésére. A projekt egy új egyház felépítését követelte meg a helyi közösség számára, mivel paradox módon a régi egyház tragikus elvesztése lehetőséget nyitott egy új kez

http://ujhazak.com