Fenntartható családi ház Norvégiában

A Norvégiában megépült bemutató-házként is funkcionáló EB House a környezetvédelem és fenntarthatóság jegyében született meg.

modern-residence-89A napelemek és napkollektorok az érdekes fekete tetőn helyezkednek el. A belső igen tágas és jól megvilágított.

deign-modern-residence
A projekt több cég közös munkája révén jött létre. A képeket és további részleteket IDE kattintva tekintheti meg.

Hozzászólások

Természetet idéző, organikus elemek határozzák meg a drámai indiai kávézó belső tereit

Természetet idéző, organikus elemek határozzák meg a drámai indiai kávézó belső tereit

“A görbe az istenek vonala.” – írj a Myfresh Café projektjét kivitelező LOOP Design Studio. A kávézó merész, kanyargós terei egyértelműen és szemérmetlenül utánozzák a természetes, organikus formák világát.

A Studio Chzon párizsi hangulatot adott a francia főváros repülőterének

A Studio Chzon párizsi hangulatot adott a francia főváros repülőterének

A Chzon Studio francia tervezőstúdió ikonikus párizsi műemlékekre emlékeztető boltívekkel és szökőkutakkal bővítette a párizsi Charles de Gaulle, más néven Roissy repülőtér, a francia főváros fő repülőterének egyik indulási terminálját.

Maré Uribe lítiumgyártás során keletkezett hulladékokból készített művei

Maré Uribe lítiumgyártás során keletkezett hulladékokból készített művei

Mále Uribe a chilei Atacama-sivatagban található lítiumbányákban keletkezett hulladékanyagból készített műveit most az Salt Imaginaries című kiállítás mutatja be. Mále egy londoni székhelyű építész, művész és kutató, aki a művészet, a tértervezés és az anyagtervezés metszéspontján dolgozik.

Adaptív újrahasználati projekt: modern-rusztikus irodaház egy évtizedek óta használaton kívüli raktárból

Adaptív újrahasználati projekt: modern-rusztikus irodaház egy évtizedek óta használaton kívüli raktárból

A "Yooshinjae" egy munkaterület, amely 11 hónapos tervezés és felújítás után 2021 augusztusában nyílt meg újra. A projekt keretében egy leromlott állapotú épületet újítottak fel a szöuli Jongszan-ku-ban, Szöul 25 kerületének egyikében. Az átalakítással a helyszínen egy építészeti tervezőst

A Fuse Architects egy piramisszerű 1960-as évekbeli tengerparti házat újított fel Kaliforniában

A Fuse Architects egy piramisszerű 1960-as évekbeli tengerparti házat újított fel Kaliforniában

A kaliforniai székhelyű Fuse Architects építészeti stúdió sötét cédrusfa burkolatot adott hozzá, maximalizálta a kilátást az ablakok kibővítésével és teljesen alakította a belső tereket a kaliforniai tengerparton álló Plover House projekt keretein belül.

Napelem-útmutató

Napelem-útmutató

Ez a napelem-útmutató a Dezeen Solar Revolution sorozatának része, mely különböző típusú napelemeket fed le, a jól ismertektől a kísérleti fázisban lévőkig.

A brazil őslakos népek anyagai és építési technikái mint az építészet jövője

A brazil őslakos népek anyagai és építési technikái mint az építészet jövője

“El kell ismernünk a természetet, mint a formák mérhetetlen sokaságát, beleértve minden egyes részünket, akik mindennek a részei vagyunk” – Ailton Krenak, a neves őslakos vezető szavaival élve, az Ideas to Postpone the End of the World (Az ötletek a világvége késleltetésére) című könyvéből.

A Solo Stove miniatűr asztali tűzhelyeket dob ​​piacra

A Solo Stove miniatűr asztali tűzhelyeket dob ​​piacra

A rendkívül népszerű füstmentes Solo tűzhely mostantól miniatűr változatban is elérhető otthoni szórakozáshoz és a hátizsákos túrákhoz. A mindössze 6,8 hüvelyk hosszú, 5,1 hüvelyk átmérőjű és 1,4 font súlyú Mesa asztali tűzhelyet bárhová könnyen magunkkal vihetjük.

Stratégiai zöldfelületek: hogyan lehet kihasználni hűsítő hatásukat?

Stratégiai zöldfelületek: hogyan lehet kihasználni hűsítő hatásukat?

A zöldövezetek beintegrálása a városi szövetekbe az egyik legmegfelelőbb és legmegfelelőbb módja a globális felmelegedés történő mérséklésének, városi környezetben. A felmelegedéssel a világ nagyvárosai egyre gyakrabban tapasztalják a hőhullámok szélsőségeit, ami sokszor veszélyezteti a polgárok egé

Junya Ishigami vályogházat és éttermet ásott a föld alá Japánban

Junya Ishigami vályogházat és éttermet ásott a föld alá Japánban

Otthonnak és étteremnek tervezte Junya Ishigami ezt az agyaggal burkolt épületet, amelyet úgy készítettek el, hogy a földben lévő lyukakba betont öntöttek. A Yamaguchi prefektúrában, Ube városában található épület Ishigami régi barátjának, Motonori Hirata japán séfnek és családjának szolgál otthonké

http://ujhazak.com