“Költői, mégis játékos” gyöngyházfényű homlokzatba burkolták a Louis Vuitton új tokiói üzletét

A japán Jun Aoki & Associates építészeti stúdió tervezte a Louis Vuitton legújabb jellegzetes üzletét a tokiói Ginza bevásárlónegyedben. Hullámzó, gyöngyházfényű homlokzatával az épület egyértelműen magára vonz minden szempárt. 
 
A Louis Vuitton Ginza Namiki üzlete 1981 óta ugyanazt az utcasarkot foglalja el.
A márka volt üzletének helyére épített hétemeletes üzletet most dinamikus, gyöngyház- szerű homlokzat borítja. A homlokzatot két üvegrétegből alkották és dikrófóliával borították a gyöngyházfényű hatás eléréséhez. A luxusmárka üzlete meglepően kicsi, földszinti kirakata a legújabb kollekciókat mutatja be, és bepillantást enged az üzlet New York-i székhelyű Peter Marino által kialakított, természet ihlette belső terébe, melyet többnyire Pierre Paulin bútorai rendeznek be.

Az üzletben szintenként megváltozik a funkció és vele együtt az anyag-és színpaletta hangulata. Halvány kő borítja a földszint padlóját ívelt burkolattal a mennyezeten, háromdimenziós hatást keltve. Az első négy emeleten, a kereskedelmi helyiségekben texturált falak, ívelt felületek, valamint a fa és üveg anyag paletta tölti ki a teret. Az emeleteket egy ​​tölgyből és üvegből készült központi lépcső köti össze, amely egy a márka apró logóival ellátott, felfüggesztett medúza installáció körül tekeredik. A női szinten a világos rózsaszín és a narancs színek, míg a férfi osztályon a vörös, a kék és a halvány sárga árnyalatok utalkodnak. A divatház tartalmaz egy VIP területet a hatodik emeleten és a Le Café V-t az épület legfelső, hetedik emeletén. Kattints ide a folytatásért!


Hozzászólások

Morag Myerscough egy színes bambusz pavilont tervezett, hogy “váratlan örömet” okozzon a járókelőknek

Morag Myerscough egy színes bambusz pavilont tervezett, hogy “váratlan örömet” okozzon a járókelőknek

Színes geometriai panelek és pozitív üzenetek színesítik a See Through pavilon bambuszszerkezetét, amelyet Morag Myerscough tervező telepített a londoni parkban, a Grosvenor téren átvezető gyalogos úton. A projekt célja a járókelők hangulatának felemelése.

Napraforgó ház: egy szén-pozitív otthon, mely kerek tetőszerkezete követi a napot

Napraforgó ház: egy szén-pozitív otthon, mely kerek tetőszerkezete követi a napot

Új korszakba lépünk, és ennek megfelelően az építészet is felveszi a fejlődés tempóját. Ugyanazok a régi statikus szerkezetek, amelyeket környezetre káros anyagokkal és folyamatokkal készítettek, már nem lesznek fenntarthatók a jövőben. A Földnek és az emberiségnek szüksége van arra, hogy az épített

A Futura Studio által tervezett fagyizó egy álomszerű vizuális élményt nyújt a vendégek számára

A Futura Studio által tervezett fagyizó egy álomszerű vizuális élményt nyújt a vendégek számára

A Futura Studio éppen olyan édesre tervezte a dohai fagyiüzlet belső terét, mint amilyenek a termékeik. Az üzlet álomszerű atmoszférája stimuláló vizuális élményben részesít az olasz gelato minden odaérkező szerelmesét.

Az RCR Arquitectes vörös betonból készül megépíteni a Palmares klubházat Portugáliában- VIDEÓ

Az RCR Arquitectes vörös betonból készül megépíteni a Palmares klubházat Portugáliában- VIDEÓ

Vörösbeton alkotja a Pritzker Architektúra-díjas RCR Arquitectes által tervezett üdülőhely golfklubjának monumentális épületét.

Felújítási munka: egy üveghomlokzatos szerkezettel duplázták meg a meglévő ház alapterületét

Felújítási munka: egy üveghomlokzatos szerkezettel duplázták meg a meglévő ház alapterületét

Hannah Tribe építész 2003-ban alapított cége, Tribe Studio, egy 1930-as évekbeli hagyományos családi házat újított fel és bővített ki Sydney külvárosában.

Virtuális túra Spongyabob Kockanadrág ananászházában

Virtuális túra Spongyabob Kockanadrág ananászházában

Az építészetben a tervezést a jelenlegi trendek és a személyes preferenciák kombinációja befolyásolja. Amikor egy háztulajdonos egy rövid távra kibérelhető apartmant akar kialakítani, akkor jellemzően egy barátságos, és a jelen trendeknek megfelelő atmoszférát igyekszik kialakítani.

A Fentress Architects 15 000 dolláros versenyt indít a jövő repülőterének vizualizációjára

A Fentress Architects 15 000 dolláros versenyt indít a jövő repülőterének vizualizációjára

A nyolcadik Fentress Global Challenge 2021 egyetemi hallgatóknak kiírt pályázata egy 2100-ban megépülő repülőtéri terminál megtervezésére szól.

Moduláris apartmanházakkal bővítették ki a szlovák Bjornson Szállodát

Moduláris apartmanházakkal bővítették ki a szlovák Bjornson Szállodát

Közvetlenül a sífelvonókra és a sípályára néznek a szlovák Bjornson szálloda új apartmanjai, melyeket az Ark-Shelter építészeti cég kivitelezte, moduláris szerkezetek telepítésével.

Felújítási projekt: ipari és rusztikus stílus keveredik az ecuadori kulturális központban

Felújítási projekt: ipari és rusztikus stílus keveredik az ecuadori kulturális központban

Daniel Moreno Flores építészeti stúdiója egy több, mint 70 éves, 1150 négyzetméteres épületet újított fel Ecuadorban. Az épület az 50-es évektől közel ötven éven át a Moca kávéüzemnek adott otthont. Később, 2000-2017-ig a kávéüzemet egy kulturális szervezet központja váltotta fel, 2019 óta pedig tud

Egy szokatlan ruhacsipesz alakú torony épül Dubaiban 2023-ban

Egy szokatlan ruhacsipesz alakú torony épül Dubaiban 2023-ban

Amikor a figuratív művészet és az építészet közötti határ elhomályosul, érdekes szobrászati ​​szerkezetek jönnek létre. Ezek a projektek általában kis léptékűek, de az építési technológia fejlődésével ez is változik. Dubajban például egy hamarosan megépülő felhőkarcoló ölti majd egy mindenki által f

http://ujhazak.com