Megnyílt a világ leghosszabb gyalogos függőhídja Portugáliában

A portugáliai Építésügyi, Energiaügyi, Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Kutatási és Technológiai Fejlesztési Intézet egy 516 méter hosszú, gyalogos függőhidat épített, Portugália északi részén, az Arouca Geoparkban. Az 516 Arouca- ként elnevezett híd 175 méterrel a Paiva folyó felett van felfüggesztve, és két dombot köt össze Y alakú betontornyaival.

A turisztikai látványosságot Portugália Építésügyi, Energetikai, Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Kutatási és Technológiai Fejlesztési Intézet kezdeményezéséből jött létre. A hídról kilátást nyílik a Pavia-szorosra és a közeli Aguieiras-vízesésre. Az 516 Arouca ösvényekhez, többek között egy nyolc kilométer hosszú sétaútvonalhoz is hozzáférést biztosít, amely az Arouca dombjain kanyarog.

A szerkezet ma Európa leghosszabb gyalogos függőhídja, amely meghaladja Svájc 494 méter hosszú Charles Kuonen hídjának hosszát is. A fejlesztők úgy vélik, hogy a híd egyben a világ leghosszabb gyalogos függőhídja is, bár a nepáli Baglung Parbat gyalogos híd is ezt a címet követeli. Olvass tovább. Kattints ide!

Hozzászólások

A Pela asztali komposztáló kevesebb mint 4 óra alatt lebontja az élelmiszer-hulladékot /VIDEÓ/

A Pela asztali komposztáló kevesebb mint 4 óra alatt lebontja az élelmiszer-hulladékot /VIDEÓ/

A fenntartható Pela márka új elektromos komposztálója, a Lomi egy kampány keretein belül alig néhány óra alatt 13 000 százalékkal többet gyűjtött a célnál, ami bizonyítja, hogy az emberek világszerte alig várják, hogy egy környezetbarátabb háztartásuk lehessen, különösen mivel ez többé ez nem igénye

Újrahasznosított szállítókonténerekből épített nyaralót egy házaspár New Yorkban

Újrahasznosított szállítókonténerekből épített nyaralót egy házaspár New Yorkban

Annak módját keresve, hogy a nyári hónapokban kiélvezhessék New York City-t, egy házaspár egy nyaralót épített újrahasznosított szállítókonténerekből, a Rockaway-öböl kikötőjében. A Kairu-House projektjét Adam Wiesehan és Margaret Day tervezte, akik elmondása szerint a projekt célja egy rugalmas és

Egy úszómedence képezi a São Paulo-i lakás központi elemét

Egy úszómedence képezi a São Paulo-i lakás központi elemét

A São Paulo-i Panorama rezidencia medencéjében úszókat a nappaliból lehet nézni, vastag üvegtáblákon keresztül, mint a halakat egy hatalmas akváriumban. Fernanda Marques brazil építész végezte a 477 négyzetméteres, kétszintes lakás felújítását, és ő adta hozzá az úszómedencét is.

Az F2A Architecture egy tükrös homlokzatú bővítményt épített egy meglévő házhoz

Az F2A Architecture egy tükrös homlokzatú bővítményt épített egy meglévő házhoz

Az F2A Architecture kanadai stúdió egy tükrös homlokzattal ellátott bővítményt adott egy meglévő ingatlanhoz a Malinka Gallery projekt keretein belül. A sziklás szakadékon lévő magánházat szintén a cég alapítója tervezte és kivitelezte, évekkel ezelőtt, saját otthonaként, de azóta új tulajdonosai va

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio valenciai székhelyű dizájnügynökség tervezte a Bun olasz gyorsétterem lánc torinói ágának belső terét, amelyben a rózsaszín, a kék és a zöld árnyalatait ötvözték, a színblokkolás elvére támaszkodva. A 2010-ben, Penasse és Ana Milena Hernández Palacios által alapított stúdió kifejezett

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A dán Cobe építészeti cég nyerte meg a göteborgi egyetem új könyvtárépületének megépítésére kiírt építészeti versenyt, amelynek látványterve egy kinyílóban lévő könyv formáját imitálja. A 16 000 négyzetméteres könyvtár a Näckrosen egyetem területén, Svédország második legnagyobb városának, Göteborg

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Egy gyönyörű természetvédelmi területén egy csodálatos, 150 négyzetméteres épület áll, amelyet a Hamish & Lyons építészei készítettek. A csapatot három különálló melléképületet megtervezésére kérték fel a meglévő ház kiegészítéseként.

Kaliforniai diákok együttműködő robotika segítségével építették az Arroyo-hidat

Kaliforniai diákok együttműködő robotika segítségével építették az Arroyo-hidat

Egy modern, komplex gyalogoshidat terveztek és építettek a Dél-Kaliforniai Egyetem Építésziskolájának hallgatói Los Angeles városában, félig robotikus eljárás segítségével, amellyel minimalizálták az építési hulladék mennyiségét.

Az IKEA koppenhágai üzlete egy hatalmas tetőtéri parkkal várja a vásárlókat

Az IKEA koppenhágai üzlete egy hatalmas tetőtéri parkkal várja a vásárlókat

Az IKEA új üzletét a Dorte Mandrup dán stúdió tervezte, egy nyilvános tetőtéri parkkal, amely elmondásuk szerint egy “zöld társalgóként” fog funkcionáli a Dánia Koppenhága belvárosában.

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

A HAL építészeti stúdió egy átlátszó falú- és fenekű úszómedencével hidalta össze a londoni Battersea-i Embassy Gardens két épületrészét. A Sky Pool névre keresztelt 25 méter hosszú úszómedence teljes egészében akril panelekből áll, így az úszók közvetlenül a láthatják a 35 méterrel alattuk lévő utc

http://ujhazak.com