Modern télikerttel bővítettek ki egy viktoriánuslondoni házat

A Satish Jassal Architects egy négyemeletes viktoriánus házat újított fel London északi részén, egy hátsó meghosszabbítással kibővítve azt. A Haringey Glazed Extension projekt az új szerkezet mellett magában foglalta a sorház teljes elrendezésének újratervezését, amelyet korábban két lakásra osztottak fel.

Londonban az ilyen történelmi jellegű házak sokszor minimális felújítása is kihívást jelent, ugyanis a beavatkozásoknak meg kell felelniük számtalan szigorú építési szabálynak, annak érdekében, hogy megőrizzék eredeti, viktoriánus tulajdonságaikat. Az islingtoni székhelyű stúdió vezető építésze, Satish Jassal, elvonatkoztatva mindettől úgy döntött, hogy a szabályzat keretein belül egy modern, télikert stílusú bővítménnyel látja el az otthont, amely nem csak megnagyobbítja az otthon alapterületét, de elősegíti annak természetes megvilágítását és szellőzését, és egy hangulatos helyet biztosít a mindennapos rohanás utáni relaxációra. Az üvegpaneleket az építész tölgyfa keretbe foglalta, amely esztétikailag illeszkedik az épület eredeti téglájának meleg tónusához.

A ház tulajdonosai, Lisa és Darren Canné nemrég költöztek Londonba Ausztráliából. Egy olyan otthonra vágytak, amelyet nemcsak otthoni tevékenység színtereként,  de informatikai cégük otthoni irodájaként is funkcionál. Az épület elrendezését ennek figyelembevételével alakították ki. A földszinten, a kert szintjén található a ház nappalija, konyhája és étkezője. Eközben az utcaszinten található a házaspár cégének irodája és tárgyalója. Ezeken a két emeleten további alapterületet szabadítottak fel a lépcsőfeljáró áthelyezésével a hátsó toldatba. Mivel a lépcső a hátsó homlokzattól hátrébb helyezkedik el, itt egy dupla magasságú fénykút jött létre, melyet egy tölgyfából készült dekoratív installációval hangsúlyoztak. Az első emeleten a házaspár fürdőszobás hálószobája, míg a második emeleten egy vendég hálószoba és egy kis raktár helyiség található. Kattints ide a folytatásért!

Hozzászólások

Az évszakok változása inspirálta a minimalista szépségszalon koncepcióját

Az évszakok változása inspirálta a minimalista szépségszalon koncepcióját

A Japán Hirosima városában található 50 négyzetméteres Siki szépségszalont a FATHOM építészei kivitelezték, ultra-minimalista megközelítéssel, brutalista stílusban. A szalon koncepciója az évszakok változásának ötletén alapult, ami egy 360 fokban, egy központi tengely körül forgatható hatalmas tükör

Drámai építészeti kiállítás az éjszakai szórakozás múlandóságáról

Drámai építészeti kiállítás az éjszakai szórakozás múlandóságáról

Bornstein Lyckefors építész tervezete a Brunnsparken című kiállítás projektjére a Röhsska Múzeumban egy emlékmű az éjszakai szórakozás témájáról, mint egy anyagi megnyilvánulás arra, hogy felidézzünk a legtöbbünk számára valami értékeset – a nyilvános partikat. Az emlékmű buli-termeknek, titkos hely

6 épület esztétikai és energetikai modernizálása kompozit panelek alkalmazásával

6 épület esztétikai és energetikai modernizálása kompozit panelek alkalmazásával

A meglévő épületek helyreállításának feladatát egyre inkább ösztönzik és ünneplik számos okból kifolyólag: először is a felújítással a bontás helyett a jelen lévő anyagi erőforrások nagy részét újra felhasználják, csökkentve ezzel a nyersanyagok szükségességét és kiaknázását, és bizonyos esetekben a

Drámai betonépítészet: csavarodó, fa alakú tartószerkezet és gerendák

Drámai betonépítészet: csavarodó, fa alakú tartószerkezet és gerendák

A HeidelbergCement építőanyag-gyártó új székhelye három különböző magasságú, egymással összekapcsolt épületrészből áll. Az épületet 2020 júniusában nyitották meg, és 1000 dolgozó számára biztosít korszerű munkakörnyezetet.

A híres fényképész megörökítette, milyenek lennének az épületek, ha eltűnnének az emberek a Föld felszínéről

A híres fényképész megörökítette, milyenek lennének az épületek, ha eltűnnének az emberek a Föld felszínéről

A díjnyertes francia fotós, Romain Veillon elhagyott helyek felfedezésére indult Európa-szerte, mely során elbűvölő architecturális szerkezetekre bukkant, amelyek évtizedek óta pusztulásra vannak hagyva.

Squid Game: művészeti utalások jelennek meg a sorozat díszletének minimalista tereiben

Squid Game: művészeti utalások jelennek meg a sorozat díszletének minimalista tereiben

A Squid Game sorozatban emberek halnak meg. Sok ember. Bár az erőszak az egyik legvonzóbb összetevője a koreai televíziós műsor sikerének (vagy éppen kudarcának- egyénfüggő...), ez nem az egyetlen oka annak, hogy a sorozat olyan népszerű lett világszerte; a popkultúra, a hipnotikus forgatókönyvek és

Lengyelország fehér aranya: a világ egyik legnagyobb adaptív újrafelhasználási projektjének története

Lengyelország fehér aranya: a világ egyik legnagyobb adaptív újrafelhasználási projektjének története

A Lengyel Köztársaság több ezer éves autentikus földrajzi területekkel és kulturális törzsekkel büszkélkedhet. A városok építészeti stílusok egész spektrumát tükrözik, a román kor építészetétől a gótikus újjáéledésen át a posztmodern lakó- és kereskedelmi struktúrákig. Az országban egyedülálló dombo

10 éves felújítása után elkészült a Francia Nemzeti Könyvtár

10 éves felújítása után elkészült a Francia Nemzeti Könyvtár

A közel 10 évig tartó felújítás után végre befejezték a munkálatokat a korábban a Bibliotheque du Roi néven ismert Francia Nemzeti Könyvtár épületén, a franciaországi Richelieu-ban. A Palais-Royal közelében található 300 éves épületsorozat átalakítása magában foglalta a homlokzat helyreállítását, eg

Agyag vagy beton, szilárd vagy üreges: különböző típusú téglák és használatuk

Agyag vagy beton, szilárd vagy üreges: különböző típusú téglák és használatuk

A tégla kifejezést a közönséges agyagból készült, tömör tömbök szinonimája, de ennél többről van szó. A téglák talán a legelemibb építőanyagok, felhasználhatók moduláris, optimalizált és ami a legfontosabb, nagyon sokoldalú épületek tervezésére. Ez a cikkünk a legnépszerűbb téglafajtákat tárja fel a

A Hermès egy kézzel festett beltéri falut hozott létre a 2021-es milánói Design Week rendezvényen

A Hermès egy kézzel festett beltéri falut hozott létre a 2021-es milánói Design Week rendezvényen

A technológia lehetővé tette számunkra a kapcsolatok fenntartását a világjárvány okozta távolságtartás ellenére, de eközben még többet vesztettünk azokból a kézzelfogható, fizikai interakciókból, amelyek már a COVID-19 berobbanását megelőzően elkezdtek erodálódni. A 2020-as milánói tervezési hét, az

http://ujhazak.com