Nagatachō Apartment: vidám színekkel telt otthon, Adam Nathaniel Furman tervezésében

A habfürdő-rózsaszín konyha és a csíkos görögdinnye-zöld padló csupán töredéke a merész jellemzőknek a tokiói lakásnak, amelyet Adam Nathaniel Furman tervező karakterisztikus játékos színpalettájával töltött ki.

A tervező, Adam Nathanial Furman projektjeinek jellegzetessége a színek merész kavalkádja, ami a tokiói Nagatachō Apartment projektjében is tükröződik. A felújítás előtt a tervező “klausztrofób” térként jellemezte az apartmant, mely komor, szűk helyiségekre volt tagolva, egy hosszú, keskeny folyosókkal összekapcsolva. A belmagasság szintén nagyon alacsony volt, és az apró, mélyen elhelyezett ablakok csak kevés természetes fényt engedtek be a lakóterekbe. A tulajdonosok, egy nyugdíjas házaspár, akik azzal bízták meg a színes portfolióval rendelkező tervezőt, az otthon új megjelenését “a boldogság, az öröm és a könnyedség” jellemezze. 

Furman a 160 négyzetméteres lakás teljes átszervezésével kezdett hozzá a projekthez, nagyobb és nyitottabb helyiségeket kialakítva. A középpontban most egy cukorka-rózsaszín konyhasarok áll, ami egy becenevet is adott az otthonnak: “bubblegum flat”, azaz rágógumi-lakás. A helyiségben a vékony, kék halszálka csempéket egy csíkos, “görögdinnye-zöld” PVC padlóburkolattal kombinálták. A konyha egy kis reggeliző helyiséggel és egy étkezővel is rendelkezik, amely padlójára egy lila szőnyeg került. A lakás többi részén is folytatódik az élénk színpaletta, különösen a fürdőszobákban, ahol lila, kék és tej-narancssárga mozaikcsempék borítják a falakat, a szerelvények pedig citromhéj-sárga árnyalatúak. Olvass tovább! Kattints ide!

Hozzászólások

Hídszerűen emelkedik a szakadék fölé a torontói otthon

Hídszerűen emelkedik a szakadék fölé a torontói otthon

A LLAMA Urban Design építészeti cég Bridge House projektje Toronto várostól északra, az ontariói Mary Lake tóparton található. A természetre minimális hatást gyakorló 38 méter hosszú építmény hídszerűen egy juharfa erdőben lévő szakadék fölé épült, a dombtetők legmagasabb pontjainak síkjában.

Egy bangladesi kórház, mely építészetileg cseppet sem kelt intézményes érzést

Egy bangladesi kórház, mely építészetileg cseppet sem kelt intézményes érzést

A Kashef Chowdhury/URBANA indiai építészeti cég építészetileg lenyűgöző Friendship Hospital Satkhira kórházat Bangladesben, a Bengáli folyó közvetlen közelében építette. A kórház egy vidéki térségben található, amelyet néhány évvel ezelőtt egy nagy ciklon erősen megrongált. 2018-ban egy helyi humani

Egyedi belsőépítészeti esztétika a japán wabi-sabi, az ipari és a brutalista stílusok kombinációjából

Egyedi belsőépítészeti esztétika a japán wabi-sabi, az ipari és a brutalista stílusok kombinációjából

Az Arch.Lab House Within projektje egy saroktelken épült Panchkula városában, Indiában. A magasan benépesült lakóövezetre, és a forgalmas közúttal való közvetlen kapcsolatra való tekintettel a legnagyobb kihívást a lakók magánéletének megteremtése jelentette az építészek számára.

Természetes tónusok és anyagok a fenntarthatóság jegyében

Természetes tónusok és anyagok a fenntarthatóság jegyében

A House of Grey belsőépítészeti stúdió a ház lakói és a bolygó egészségét figyelembe véve tervezte a londoni otthon belső tereit, természetes anyagok és színek széles palettáját alkalmazva.

Egy mexikói domboldalon épített saját otthont és műtermet az elismert építész, Manuel Cervantes

Egy mexikói domboldalon épített saját otthont és műtermet az elismert építész, Manuel Cervantes

Manuel Cervantes mexikói építész saját otthonát és bemutatótermét ötvözte a Casa Estudio projektjében. Az ingatlan egy domboldali telken épült, Mexikóvárostól több órás autóútra. A meredek lejtőbe finoman beépülő szerkezet összesen öt emeletből áll.

Ikerház helyett “testvérház” megközelítést alkalmazott az indonéz építészeti cég

Ikerház helyett “testvérház” megközelítést alkalmazott az indonéz építészeti cég

A DELUTION építészeti cég egy 70 négyzetméteres otthont épített az indonéz Cipulirben, egy sűrűn lakott környezetben egy 4 fős család és egy egyedülálló rokonuk számára. Az eredeti elképzelés egy ikerház építése volt, azonban a 1,5 négyzetméteres sikátoron keresztül megközelíthető telken nem volt el

Egy csodálatos vidéki rezidencia, ahol nyugdíjas éveiket tölti a cseh házaspár

Egy csodálatos vidéki rezidencia, ahol nyugdíjas éveiket tölti a cseh házaspár

A rusztikus rezidencia a Cseh Stará Červená Voda központjában található, a Jeseníky-hegységben. A birtokon eredetileg egy ház, egy pajta- és egy istállószerkezet állt. A helyi TRI.ŠTRNÁST architekti építészeti cég úgy döntött, hogy megőrzi az istálló eredeti gránitfalait, megemlékezve az volt tulajd

Az Ortraum Architects egy modern erdei kunyhót épített laminált falapokból

Az Ortraum Architects egy modern erdei kunyhót épített laminált falapokból

Az Ortraum Architects finn építészeti stúdió Kynttilä projektje egymodern-minimalista fakunyhó a finnországi Saimaa-tó partján mely üvegezett homlokzatával teljes panorámát nyújt a vízre.

A Turner Works egy istállót alakított vendégházzá

A Turner Works egy istállót alakított vendégházzá

Carl Turner nemrég Turner Works névre keresztelt Turner Studio építészeti cége összefogott az Accept & Proceed kreatív ügynökséggel, az angol vidéki holland stílusú istálló vendégházzá alakításában. A DUT18 egy hét hálószobás szálló a Cotswolds természetvédelmi területen, amely a wellness-hétvég

Modern faház a havas Norvégiában

Modern faház a havas Norvégiában

A Rever & Drage Architects Norvég építészeti cég Zieglers Nest nevű projektje a Norvég fjordon épült magas és keskeny, modern faház, kilátással Molde városára és a nyugati parton található Moldefjordra.

http://ujhazak.com