Olvadozó szobrok hívják fel a figyelmet az éghajlatváltozásra Floridában

2020 szeptemberében három vadonatúj szobrot telepítettek Florida nyüzsgő városiba, melyek alig egy hét alatt elolvadtak. Akármennyire is furcsán hangzik, alkotóik pontosan ezt akarták elérni.

A viaszból készült művészi alkotások egy aktivista kampány részét képezték, hogy felhívják a floridaiak figyelmét a globális felmelegedés komolyságára.

Az éghajlati válság elleni hadjárat részeként a floridai CLEO Institute nonprofit szervezet a Zubi marketing ügynökség, az 1stAveMachine média cég, valamint a díjnyertes művész és feltaláló, Bob Partington segítségét kérte a három viaszkonstrukció létrehozására, amelyek öt napon belül teljesen elfolyósodnak, egy rejtett üzenetet felfedve a Föld környezeti vészhelyzetéről.

A magasan aktív hurrikánszezon mellett Florida az ötödik legmelegebb nyarat élte meg 2020-ban. “Növekedett hőmérsékleteket és emelkedett tengerszintet is tapasztalunk” – mondta Yoca Arditi-Rocha, a The CLEO Institute ügyvezető igazgatója a CNN-nek. “Számunkra az éghajlatválság nagyon releváns, hiszen nagyon sok módon érinti a floridai lakosságot.” Bob Partington azt a feladatot kapta az intézettől, hogy találjon kreatív módszert annak bemutatására, hogy az emelkedett hőmérséklet és tengerszint milyen mértékben károsítja az állam lakóit és környezetét. Kattints ide a folytatásért!


Hozzászólások

Egy úszómedence képezi a São Paulo-i lakás központi elemét

Egy úszómedence képezi a São Paulo-i lakás központi elemét

A São Paulo-i Panorama rezidencia medencéjében úszókat a nappaliból lehet nézni, vastag üvegtáblákon keresztül, mint a halakat egy hatalmas akváriumban. Fernanda Marques brazil építész végezte a 477 négyzetméteres, kétszintes lakás felújítását, és ő adta hozzá az úszómedencét is.

Az F2A Architecture egy tükrös homlokzatú bővítményt épített egy meglévő házhoz

Az F2A Architecture egy tükrös homlokzatú bővítményt épített egy meglévő házhoz

Az F2A Architecture kanadai stúdió egy tükrös homlokzattal ellátott bővítményt adott egy meglévő ingatlanhoz a Malinka Gallery projekt keretein belül. A sziklás szakadékon lévő magánházat szintén a cég alapítója tervezte és kivitelezte, évekkel ezelőtt, saját otthonaként, de azóta új tulajdonosai va

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio valenciai székhelyű dizájnügynökség tervezte a Bun olasz gyorsétterem lánc torinói ágának belső terét, amelyben a rózsaszín, a kék és a zöld árnyalatait ötvözték, a színblokkolás elvére támaszkodva. A 2010-ben, Penasse és Ana Milena Hernández Palacios által alapított stúdió kifejezett

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A dán Cobe építészeti cég nyerte meg a göteborgi egyetem új könyvtárépületének megépítésére kiírt építészeti versenyt, amelynek látványterve egy kinyílóban lévő könyv formáját imitálja. A 16 000 négyzetméteres könyvtár a Näckrosen egyetem területén, Svédország második legnagyobb városának, Göteborg

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Egy gyönyörű természetvédelmi területén egy csodálatos, 150 négyzetméteres épület áll, amelyet a Hamish & Lyons építészei készítettek. A csapatot három különálló melléképületet megtervezésére kérték fel a meglévő ház kiegészítéseként.

Kaliforniai diákok együttműködő robotika segítségével építették az Arroyo-hidat

Kaliforniai diákok együttműködő robotika segítségével építették az Arroyo-hidat

Egy modern, komplex gyalogoshidat terveztek és építettek a Dél-Kaliforniai Egyetem Építésziskolájának hallgatói Los Angeles városában, félig robotikus eljárás segítségével, amellyel minimalizálták az építési hulladék mennyiségét.

Az IKEA koppenhágai üzlete egy hatalmas tetőtéri parkkal várja a vásárlókat

Az IKEA koppenhágai üzlete egy hatalmas tetőtéri parkkal várja a vásárlókat

Az IKEA új üzletét a Dorte Mandrup dán stúdió tervezte, egy nyilvános tetőtéri parkkal, amely elmondásuk szerint egy “zöld társalgóként” fog funkcionáli a Dánia Koppenhága belvárosában.

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

A HAL építészeti stúdió egy átlátszó falú- és fenekű úszómedencével hidalta össze a londoni Battersea-i Embassy Gardens két épületrészét. A Sky Pool névre keresztelt 25 méter hosszú úszómedence teljes egészében akril panelekből áll, így az úszók közvetlenül a láthatják a 35 méterrel alattuk lévő utc

A Foster + Partners egy új Apple üzletet alakított ki a római Marignoli palotában

A Foster + Partners egy új Apple üzletet alakított ki a római Marignoli palotában

Megnyitotta kapuit az Apple legújabb, és legnagyobb európai üzlete, a 19. századi Palazzo Marignoli épületében, Róma városában. A Foster + Partners által tervezett Apple Via del Corso kihangsúlyozza az eredeti, történelmi építészeti részleteket az 1890-es évek 1950-es évekbeli falfestményeinek, fres

Az Atelier Right Hub ívekkel helyettesítette a sarkokat a barlangszerű fürdőben

Az Atelier Right Hub ívekkel helyettesítette a sarkokat a barlangszerű fürdőben

Az Atelier Right Hub kínai stúdió egy barlangszerű gyógyfürdőt hozott létre a kínai Hangcsou városban, összekapcsolt, kör alakú szobákkal és ívelt fehér agyag falak hálózatával. A meghitt hangulatú komplexum masszázs- és meditációs lehetőségeket kínál a vendégeknek.

http://ujhazak.com