Több száz éves japán lakásból lett minimalista vendégház

Uoya Shigenori japán építész egy több mint száz éves lakásból kiindulva hozta létre a Maana Homes vendégházainak legújabb tagját Kiotó városában. A Maana Kamo vendégház most hangulatos és nyugodt belső terekkel várja a forgalmas várost látogató turistákat.

A történelmi jelentőségű Higashiyama kerületben található vendégházat Shigenori a Maana Homes számára tervezte.
A lakás bérbeadó cég számos eldugott luxus szállást kínál rövidtávú bérlésre a japán város régi utcáin. A ma Maana Kamo néven ismert ingatlan teljeskörű felújításon ment keresztül. A munkálatok során Shigenori törekedve a lakás eredeti szerkezetének megőrzésére, egy letisztult minimalista környezetbe helyezte azt, amely tökéletes helyet biztosít a csendes elmélkedéshez. 

A felújítás előtt az ingatlan szerkezetileg rossz állapotban volt, nem esztétikus vinil falburkolatokkal, csempe mennyezettel és törött padlódeszkákkal volt ellátva. Ezeket a felületeket eltávolították, felfedve a ház régi, durva fa szerkezetét és eredeti agyag falait. Ezeket a részleteket sötét bútorokkal, hangulatos világítással és hagyományos szalma tatami szőnyegekkel kombinálták. A dekorációt minimális szinten tartották, még a személyzeti szekrények is a falakban vannak elrejtve. A dekor szándékos hiánya azt szolgálja, hogy a Maana Kamo vendégház “vizuálisan csendes” legyen, ezzel teret adva a lelassuláshoz és a reflexióhoz. Ez a koncepció lehetővé teszi a szobák egyszerű adaptálását is. A második emeleti vendégszoba például könnyen átalakítható jóga és meditációs területté. Kattints ide a folytatásért!

Hozzászólások

A japán papírhajtogatás ihlette a dán golf-hotel extravagáns tetőszerkezetét

A japán papírhajtogatás ihlette a dán golf-hotel extravagáns tetőszerkezetét

Az E + N Arkitektur építészeti cég által 2016-ban tervezett Great Northern Clubhouse & Hotel egy golfpálya és hotel komplexum Kerteminde városban, a dán Funen északkeleti részének dimbes-dombos vidékén. A projekt egy klubházat és szálloda- apartmanok sorozatát foglalja magában. A komplexum golfp

Egy skandináv-rusztikus stílusú hotel, mely újraértelmezi az ökoturizmus fogalmát

Egy skandináv-rusztikus stílusú hotel, mely újraértelmezi az ökoturizmus fogalmát

A Norvég/Dán Reiulf Ramstad Arkitekter építészeti cég által tervezett és kivitelezett Breitenbach Landscape Hotel holisztikus és valódi ökoturisztikai élményt kínál a Francia Elzászban, kihasználva a régió kulináris, wellness és természeti lehetőségeit.

NCaved: egy domboldalba épített lenyűgöző rezidencia

NCaved: egy domboldalba épített lenyűgöző rezidencia

A MOLD Architects egy eldugott sziklás öbölben a domboldalba építette be az NCaved rezidenciát, a görögországi Serifos-szigeten. Az ingatlan kialakításának köszönhetően maximálisan kihasználja a lélegzetelállító kilátást, ugyanakkor teljes védelmet nyújt az erős tengerparti szelek ellen.

Hídszerűen emelkedik a szakadék fölé a torontói otthon

Hídszerűen emelkedik a szakadék fölé a torontói otthon

A LLAMA Urban Design építészeti cég Bridge House projektje Toronto várostól északra, az ontariói Mary Lake tóparton található. A természetre minimális hatást gyakorló 38 méter hosszú építmény hídszerűen egy juharfa erdőben lévő szakadék fölé épült, a dombtetők legmagasabb pontjainak síkjában.

Egy bangladesi kórház, mely építészetileg cseppet sem kelt intézményes érzést

Egy bangladesi kórház, mely építészetileg cseppet sem kelt intézményes érzést

A Kashef Chowdhury/URBANA indiai építészeti cég építészetileg lenyűgöző Friendship Hospital Satkhira kórházat Bangladesben, a Bengáli folyó közvetlen közelében építette. A kórház egy vidéki térségben található, amelyet néhány évvel ezelőtt egy nagy ciklon erősen megrongált. 2018-ban egy helyi humani

Egyedi belsőépítészeti esztétika a japán wabi-sabi, az ipari és a brutalista stílusok kombinációjából

Egyedi belsőépítészeti esztétika a japán wabi-sabi, az ipari és a brutalista stílusok kombinációjából

Az Arch.Lab House Within projektje egy saroktelken épült Panchkula városában, Indiában. A magasan benépesült lakóövezetre, és a forgalmas közúttal való közvetlen kapcsolatra való tekintettel a legnagyobb kihívást a lakók magánéletének megteremtése jelentette az építészek számára.

Természetes tónusok és anyagok a fenntarthatóság jegyében

Természetes tónusok és anyagok a fenntarthatóság jegyében

A House of Grey belsőépítészeti stúdió a ház lakói és a bolygó egészségét figyelembe véve tervezte a londoni otthon belső tereit, természetes anyagok és színek széles palettáját alkalmazva.

Egy mexikói domboldalon épített saját otthont és műtermet az elismert építész, Manuel Cervantes

Egy mexikói domboldalon épített saját otthont és műtermet az elismert építész, Manuel Cervantes

Manuel Cervantes mexikói építész saját otthonát és bemutatótermét ötvözte a Casa Estudio projektjében. Az ingatlan egy domboldali telken épült, Mexikóvárostól több órás autóútra. A meredek lejtőbe finoman beépülő szerkezet összesen öt emeletből áll.

Ikerház helyett “testvérház” megközelítést alkalmazott az indonéz építészeti cég

Ikerház helyett “testvérház” megközelítést alkalmazott az indonéz építészeti cég

A DELUTION építészeti cég egy 70 négyzetméteres otthont épített az indonéz Cipulirben, egy sűrűn lakott környezetben egy 4 fős család és egy egyedülálló rokonuk számára. Az eredeti elképzelés egy ikerház építése volt, azonban a 1,5 négyzetméteres sikátoron keresztül megközelíthető telken nem volt el

Egy csodálatos vidéki rezidencia, ahol nyugdíjas éveiket tölti a cseh házaspár

Egy csodálatos vidéki rezidencia, ahol nyugdíjas éveiket tölti a cseh házaspár

A rusztikus rezidencia a Cseh Stará Červená Voda központjában található, a Jeseníky-hegységben. A birtokon eredetileg egy ház, egy pajta- és egy istállószerkezet állt. A helyi TRI.ŠTRNÁST architekti építészeti cég úgy döntött, hogy megőrzi az istálló eredeti gránitfalait, megemlékezve az volt tulajd

http://ujhazak.com