Volt csokigyárból rusztikus otthon

Anna és Eugeni Bach építészeti stúdiója egy 19. századi csokoládégyárat alakított családi házzá és stúdiólakássá a spanyolországi La Bisbal városában. A volt tulajdonosról elnevezett “Dirk and the chocolate factory” gyárépületben az építészek az épület múltjára utaló számos eredeti részletet megőriztek. 

A belvárosban található épületkomplexum tégla- és kőburkolatú raktárhelyisége minimális módosításokkal most a lakótérnek ad otthont, amely a külső területre nyílik. A háromszintes szerkezet minden emeletén más és más építési technika volt jelen, és az építészpáros ezeket a jellegzetes elemeket igyekeztek megőrizni, kiemelve az épület eredeti funkciójának történetét. A meglévő szerkezet durva textúráit, és semleges színeit többnyire kontrasztos fehér részletekkel egészítették ki, a már eleve is erősen domináló rusztikus jelleg kiemelésére, az ajtók, az ablakkeretek és az új acélszerkezet kihangsúlyozásához pedig halványzöld árnyalatot választottak. 

A földszinten egy nagy nappali, konyha és étkező található. Ez a nyitott terület egy újonnan kialakított medencés teraszra nyílik a boltíves, keskeny ajtókon keresztül. A volt csokigyár emeletén egy független stúdióapartman helyezkedik el, ahol egy nagy nappali- étkező és konyha helyiség, és egy kétágyas hálószoba tükrözi a földszint elrendezését. A két szintet a raktár régi lépcsőfeljárója köti össze. Kattints ide a folytatásért!

Hozzászólások

A hanyatlás állapota: szürreális szecessziós struktúrákat vizionáló AI-generált építészet

A hanyatlás állapota: szürreális szecessziós struktúrákat vizionáló AI-generált építészet

Tudatosan felfedezni az emberi érzékelés korlátait nem könnyű feladat, hiszen fel sem tudjuk fogni mi minden lehet még "odakint". Vannak például olyan állatok és rovarok, amelyek egészen másképp érzékelik a világot, mint mi, emberek; veleszületett képességükkel érzékelik a Föld mágneses me

A tároláson túl: Polcrendszerek mint dizájn-elemek

A tároláson túl: Polcrendszerek mint dizájn-elemek

A polcoknak egyértelmű funkcionális szerepük van: rendszerezni, tárolni és bemutatni. Ez az egyszerű, mégis létfontosságú bútordarab ezért minden háztartásban ott vannak, mivel rendben és tisztán tartják a helyiségeket.

Művészeti értékű pincészet egy ciprusi szakadék felett

Művészeti értékű pincészet egy ciprusi szakadék felett

Ciprus szigetén a borkészítésnek régi hagyománya van; több mint 5000 évre nyúlik vissza, amikor a szigeten megjelentek az első települések.

Nyolc, a jövőben épülő stadion a világ különböző pontjain

Nyolc, a jövőben épülő stadion a világ különböző pontjain

A 2022-es katari világbajnokságra épült stadionépületek után, ebben a cikkünkben a sportlétesítmények grandiózus következő generációját tekintjük át, amelyet többek között olyan elismert építészeti stúdiók terveznek, mint a David Chipperfield Architects, az OMA és a BIG.

Belsőépítészeti inspiráció: hogyan használjuk ki a lépcsőket különböző célokra?

Belsőépítészeti inspiráció: hogyan használjuk ki a lépcsőket különböző célokra?

Egy kis extra kreativitással a függőleges keringés csak az egyik funkciója egy lépcsőfeljárónak. Mindig ésszerű területet foglal el, ugyanakkor annak praktikáján kívül ez az elem szolgálhat más felhasználási lehetőségként is, ha az egész helyiséggel integráltabban gondolkodunk; életteret, tárolást é

“Jelenetek a közeli jövőből”: a jövőbeli otthonokat vizsgáló kiállítás

“Jelenetek a közeli jövőből”: a jövőbeli otthonokat vizsgáló kiállítás

Száz évvel ezelőtt a Bauhaus és a modern mozgalom tervező és építész szakemberei szakítottak a lakás addig hagyományos koncepciójával, és új építési, térelosztási és berendezési módokat hoztak be. Bár számos esztétikai és konstruktív megközelítésük azóta is nagy hatással és fejlődéssel bír a tervezé

Az ellentétek vonzzák egymást; kontrasztos geometria és anyagok

Az ellentétek vonzzák egymást; kontrasztos geometria és anyagok

Finoman utalva a terület és a környező városi szövet történelmére, a State of Kin építészeti cég azzal a szándékkal közelítette meg a kis belvárosi telket Ausztráliában, hogy maximalizálják az élettereket a szűk kerületen belül, és egy felújított ipari gyár illúzióját keltsék annak ellenére, hogy a

Tökéletes harmónia a természeti és az épített környezet között a luxusnyaralóvá alakított istállóban

Tökéletes harmónia a természeti és az épített környezet között a luxusnyaralóvá alakított istállóban

Csak képzelje el, hogy minden este egy békés folyó folyó zajára alszol el, és a madarak lágy csiripelésére és a buja zöld tájra ébredsz. Egy ilyen forgatókönyvben az architektúra másodrangú lehetne, ha nem lenne olyan gondosan megtervezve, mint a Granary-House esetében, mely a portugáliai Aroucában

Nemzeti kulturális műemlék lett a Jurkovič fűtőműből Szlovákiában

Nemzeti kulturális műemlék lett a Jurkovič fűtőműből Szlovákiában

A Jurkovič fűtőmű az egykori Apollo finomító utolsó emlékeként áll a szlovákiai Pozsonyban. Az eredeti ipari terület most a főváros központ részévé vált, amelynek kulturális epicentruma a felújított Jurkovič fűtőmű, amely vonzó hangsúlyt jelent a Zaha Hadid által tervezett Sky Park szomszédos modern

Az ‘Eredet’ című film ihlette az üzlet belsőépítészetét

Az ‘Eredet’ című film ihlette az üzlet belsőépítészetét

A Wuxiang Architecture Design Studio (WUUX) építészeti céget kérték fel egy kis üzlethelyiség megtervezésével, azzal az irányvonallal, hogy a belsőépítészet a négyzetméterek határain túlra tekintsen, és egy olyan teret eredményezzen, ahol a vásárlók "az örökkévalóságba tekinthetnek".

http://ujhazak.com