Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

A HAL építészeti stúdió egy átlátszó falú- és fenekű úszómedencével hidalta össze a londoni Battersea-i Embassy Gardens két épületrészét. A Sky Pool névre keresztelt 25 méter hosszú úszómedence teljes egészében akril panelekből áll, így az úszók közvetlenül a láthatják a 35 méterrel alattuk lévő utc
Beköltöztek az első bérlők 3D nyomtatású házba Eindhovenben

Beköltöztek az első bérlők 3D nyomtatású házba Eindhovenben

Április 30-án megkapták a kulcsot az bérlők az Európában első 3D-nyomtatott otthonhoz a Holland Eindhoven külvárosában. Az egyszintes, szikla alakú betonház a Project Milestone ötházas 3D nyomtatási projekt részeként épült.
Felújították az egykori olimpiai helyszínt Montrealban

Felújították az egykori olimpiai helyszínt Montrealban

A Kanva építészeti stúdió újratervezte a kanadai Montreal Biodome Tudományos Múzeum épületét, felfedve a szerkezet eredeti beton íveit, és új otthonokat teremtve az épület állatlakói számára. A múzeum, amely eredetileg olimpiai sporthelyszín volt, most négy miniatűr ökoszisztémát mutat be növényekke
A SANAA egy felhőszerű szerkezetet tervezett a Shenzhen Tengeri Múzeum számára

A SANAA egy felhőszerű szerkezetet tervezett a Shenzhen Tengeri Múzeum számára

A SANAA japán építészstúdió terve nyerte meg a Shenzhen New Ten projekt részeként rendezett nemzetközileg meghirdetett pályázatát. A grandiózus fejlesztési projekt keretében 10 új kulturális épületet építenek majd Shenzenben.
A 3D textíliák helyettesíthetik a betont és a cementet az építkezésben

A 3D textíliák helyettesíthetik a betont és a cementet az építkezésben

Hella Jongerius holland tervező szerint új, háromdimenziós szövési technológia forradalmasíthatja az építészetet, könnyebb, rugalmasabb szerkezetekhez vezetve- a számítógépes szövőszékekkel készülő innovatív, 3D-s szövetek ugyanis hajlékonyak és nagy teherbírásúak egyben.
Napraforgó ház: egy szén-pozitív otthon, mely kerek tetőszerkezete követi a napot

Napraforgó ház: egy szén-pozitív otthon, mely kerek tetőszerkezete követi a napot

Új korszakba lépünk, és ennek megfelelően az építészet is felveszi a fejlődés tempóját. Ugyanazok a régi statikus szerkezetek, amelyeket környezetre káros anyagokkal és folyamatokkal készítettek, már nem lesznek fenntarthatók a jövőben. A Földnek és az emberiségnek szüksége van arra, hogy az épített
Villa Fifty-Fifty: “a kültér ugyanolyan fontos mint a beltér”

Villa Fifty-Fifty: “a kültér ugyanolyan fontos mint a beltér”

A 2011-ben alapított amszterdami Studioninedots építészeti cég egyik legújabb projektjét egy gondolat vezérelte: a kültéri területek éppen annyira fontosak, mint a belső terek. A teóriát közvetítve a Villa Fifty-Fifty pontosan ugyanannyi alapterületű kültérrel rendelkezik, mint beltérrel.
Andrés Reisinger virtuális bútorkollekciója 133 millióért kelt el az online árverésen

Andrés Reisinger virtuális bútorkollekciója 133 millióért kelt el az online árverésen

Andrés Reisinger argentin tervező egy innovatív projekt keretein belül tíz darab virtuális bútort adott el egy online aukción, melyből a legdrágább, "nem létező" termék több, mint 20 millió forintért kelt el.
Madagaszkáron épül a világ első 3D-nyomtatott iskolája

Madagaszkáron épül a világ első 3D-nyomtatott iskolája

Építészeti cég Studio Mortazavi egy 3D-nyomtatott iskolát tervezett betonból és helyi eredetű építőanyagokból a Thinking Huts non-profit szervezetnek, mely prototípusa a madagaszkári Fianarantsoa városában épül majd. A napenergiával működő iskola különböző funkciókat betöltő kunyhók sorozatából áll
Szögletes formákat megtagava szabálytalan, dinamikus térbeli formákat hozott létre az OPA Architects

Szögletes formákat megtagava szabálytalan, dinamikus térbeli formákat hozott létre az OPA Architects

A 2005-ben alapított San francisco székhelyű OPA Architects egyik ügyfele azt a kérdést vetette fel az építészeti cég számára, hogy “miért nem lehet az építészet olyan, mint a természet- dinamikus és változó?”. A Softie- ként elnevezett felújítási projektjük koncepcióját ezen gondolat elvont értelme
Régi konditeremből lett otthon Amszterdamban

Régi konditeremből lett otthon Amszterdamban

A holland építészeti cég, Robbert De Goede egy adaptív újrafelhasználási projekt keretein belül egy modern, ipar stílusú otthont alakított ki egy négytagú család számára, egy volt konditerem épületéből. A régi sportkomplexum nagy belmagasságú belső tereiben az építészek feltárták, és szándékosan sza
Négy különböző dőlésszögű térfogat által kialakított rés alkotja az épület bejáratát

Négy különböző dőlésszögű térfogat által kialakított rés alkotja az épület bejáratát

A pekingi székhelyű AOE építészeti stúdió tervezte a Shuifa földrajzi információs ipari park kiállítási központot Kelet-Kínában. A nagyszabású épület homlokzata nappal teljesen átlátszatlan, éjszaka azonban átmenetes fátyolos hatást kelt, ahogyan a szétszórt fények átszűrődnek az üveghomlokzattal pá