Egy elhagyatott pajta átalakítása modern-rusztikus családi házzá

Egy elhagyatott pajta átalakítása modern-rusztikus családi házzá

Egy teljesen üvegezett homlokzatú "fadoboz" került kialakításra egy régi, 17. századi pajta falai között, amelyben egyetlen vonal sem volt egyenes. Így született meg egy új otthon a francia Simon Durand Architecte jóvoltából, Svájban.
Egy század közepén épült házból kortárs családi otthon

Egy század közepén épült házból kortárs családi otthon

Egy eredetileg Trevor Dannatt brit építész által tervezett századközépkori ház a Coppin Dockray építészstúdió által érzékeny restauráláson esett át Észak-Londonban.
Történelmi stockholmi moziból szőnyeg bemutatóterem

Történelmi stockholmi moziból szőnyeg bemutatóterem

A Studio Giancarlo Valle belsőépítészeti cég egy 20. század eleji stockholmi moziépületet alakított át a Nordic Knots szőnyeggyártó cég bemutatótermévé.
Egy régi betongyár átalakítása

Egy régi betongyár átalakítása

A “The Concrete factory”projektben az ipari találkozik a kreatívval; az épület, mely egykor betongyárként működött, a Litván főváros, Vilnius régi ipari negyedében található. A területet teljes egészében a szovjet időszakban országszerte széles körben épített lakótömbökhöz szükséges különböző betone
Tökéletes harmónia a természeti és az épített környezet között a luxusnyaralóvá alakított istállóban

Tökéletes harmónia a természeti és az épített környezet között a luxusnyaralóvá alakított istállóban

Csak képzelje el, hogy minden este egy békés folyó folyó zajára alszol el, és a madarak lágy csiripelésére és a buja zöld tájra ébredsz. Egy ilyen forgatókönyvben az architektúra másodrangú lehetne, ha nem lenne olyan gondosan megtervezve, mint a Granary-House esetében, mely a portugáliai Aroucában
Nemzeti kulturális műemlék lett a Jurkovič fűtőműből Szlovákiában

Nemzeti kulturális műemlék lett a Jurkovič fűtőműből Szlovákiában

A Jurkovič fűtőmű az egykori Apollo finomító utolsó emlékeként áll a szlovákiai Pozsonyban. Az eredeti ipari terület most a főváros központ részévé vált, amelynek kulturális epicentruma a felújított Jurkovič fűtőmű, amely vonzó hangsúlyt jelent a Zaha Hadid által tervezett Sky Park szomszédos modern
“Ház a falon túl” – otthonból lett börtön, börtönből lett otthon

“Ház a falon túl” – otthonból lett börtön, börtönből lett otthon

A II. világháború alatt japán megszállók lerombolták ezt a pekingi belső udvaros házat. Később újjáépítették, mint ideiglenes háborús börtön. Bár az udvart természeti szépség vette körül, magas falak és mély árnyékok zárták körül, ezért egyetlen hely volt, ahová fény jutott, a körülötte álló épület
Belsőépítészeti inspiráció: 10 otthon, átalakított raktárépületekben

Belsőépítészeti inspiráció: 10 otthon, átalakított raktárépületekben

Az elhagyott, sokszor ipari felhasználású épületek adaptív újrafelhasználása sőt, bizonyos mértékig ez lehet a megoldás a populáció gyarapodásával párhuzamosan növekvő építési földterület-igényre. Ebben a cikkünkben 10 olyan projektet mutatunk be, amelyek ipari épületeket alakítottak át bájos és kar
Közparkká alakították a manchesteri viktoriánus viaduktot

Közparkká alakították a manchesteri viktoriánus viaduktot

Magasan időjárásálló ültetvények jellemzik a lineáris parkot, amelyet a londoni Twelve Architects stúdió és a National Trust természetvédelmi jótékonysági szervezet hozott létre a használaton kívüli manchesteri Castlefield viadukton.
6 épület, amelyek azt mutatják, hogy az újrafelhasználás nem korlátozza a kreativitást

6 épület, amelyek azt mutatják, hogy az újrafelhasználás nem korlátozza a kreativitást

A bontás kerülése a már megépült épületek újrahasznosítása- és felhasználása javára az éghajlatváltozás miatt egyre nagyobb szerepet kap, aminek kapcsán az író Ruth Lang, a Building for Change könyvéhez 6 olyan adaptív építészeti projektet választott ki, amelyek azt mutatják, hogy a felújításoknak n
Adaptív újrahasználati projekt: modern-rusztikus irodaház egy évtizedek óta használaton kívüli raktárból

Adaptív újrahasználati projekt: modern-rusztikus irodaház egy évtizedek óta használaton kívüli raktárból

A "Yooshinjae" egy munkaterület, amely 11 hónapos tervezés és felújítás után 2021 augusztusában nyílt meg újra. A projekt keretében egy leromlott állapotú épületet újítottak fel a szöuli Jongszan-ku-ban, Szöul 25 kerületének egyikében. Az átalakítással a helyszínen egy építészeti tervezőst
Ázsiai barbecue étterem egy 1940-ben épült templomból

Ázsiai barbecue étterem egy 1940-ben épült templomból

Michael Hsu amerikai építész célja az volt, hogy megőrizze a nyeregtetős texasi templom jellegét, miközben a Loro Heights nevű, nyüzsgő barbecue-éttermet alakít ki belőle. A projekt keretében az 1948-ban épült vörös téglatemplomot "aktív és nyugodt légkörű" étteremmé alakították át.