Amerika “legnagyobb élő fala”

A 2004-ben, Pekingben alapított MAD építészeti stúdió számos irodával rendelkezik a világ különböző részein, többek között Los Angelesben, New Yorkban és Rómában. A kínai cég egyik legújabb projektje egy beverly hills-i lakóépület, mely alsó szintjét kívülről egy hatalmas zöld fal veszi körül, vizuálisan egy “domb tetején levő falut imitálva”.

A Gardenhouse nevet viselő projekt egy 18 nyeregtetős rezidenciából álló komplexum, mely különlegességét az azt körülvevő zöld növényekkel beültetett fal adja.
Az alsó két szint külső homlokzatát őshonos, szárazságtűrő pozsgás növényekkel és futó szőlőtőkével ültették be, amelyek a stúdió szerint azt az Egyesült Államok legnagyobb "élő falává” teszik. A Gardenhouse az építészeti cég első Amerikában végzett projektje, mely lehetőséget adott a vállalkozásnak, hogy kísérletezzen Shanshui City koncepcióval, amely célja a shan-shui, azaz kínai tájfestmények építészetbe való beintegrálása, azzal a különbséggel, hogy a cég ez esetben Beverly Hills házainak tájképét imitálja.

“A Gardenhouse egyedülálló lehetőséget jelent nemcsak Los Angeles építészetének befolyásolására, hanem egy új paradigma bevezetésére a nyugati parton, ahol az emberek érzelmileg jobban kapcsolódnak a természethez, különösen olyan nagy sűrűségű városokban, mint Los Angeles” – mondta a MAD alapítója, Ma Yansong. “Lelkesen vártuk a Gardenhouse elkészülését, és reméljük, hogy a jövőbeli lakosok értékelni fogják a természettel összhangban élvezhető kényelmet.” – folytatta.

A lakókomplexum alsó szintjén többnyire üzlethelyiségek találhatók. Ez a szerkezet biztosít egyfajta “dobogót” a 18 hófehér, nyeregtetős struktúrának, melyek mindegyike különálló lakóegységekként funkcionál. A rezidenciák egy dús növényzetű, központi átrium körül kerültek elrendezésre, melyek a komplexumon belül való elhelyezkedésüket, elrendezésüket és méretüket tekintve három különféle típusra oszthatók – Garden Flat Collection, Row House Collection és Sky Villa CollectionKattints ide a folytatásért!

Hozzászólások

Kanadai tervezők “mutálódott bútorokat” készítettek egy poszt-apokaliptikus kiállítás részeként

Kanadai tervezők “mutálódott bútorokat” készítettek egy poszt-apokaliptikus kiállítás részeként

Nyolc kanadai tervező -az Atelier Zébulon Perron, a Claste Collection, David Umemoto, a Lambert & Fils, Loïc Bard, Pascale Girardin, az SSSVLL és Yannick Pouliot– készített szokatlan bútorokat a Fictions kiállításhoz, amelyet disztópikus környezetben rendeztek be Montrealban, Kanadában.

A Yakusha Design érdes és sima felületek kombinációjával dekorált egy kijevi éttermet

A Yakusha Design érdes és sima felületek kombinációjával dekorált egy kijevi éttermet

A lakberendezésben és belsőépítészetben a dekoráció nem mindig kifejezetten dekoratív kiegészítők alkalmazásával történik. A Yakusha Design, helyi multidiszciplináris dizájn stúdió által tervezett kijevi éttermet például különféle textúrák, rögös agyagfalak, durva beton, sima acél és csiszolt kő fel

A The Seeds egy zsindelybe burkolt kunyhócsoport, egy kínai erdőbe fészkelve

A The Seeds egy zsindelybe burkolt kunyhócsoport, egy kínai erdőbe fészkelve

A sanghaji székhelyű ZJJZ Atelier építészeti stúdió egy újabb projektet tervezett és kivitelezett a Jiangxi erdei Tree Wow szállodakomplexum részére. Az ellipszoid alakú üdülőkunyhók sorozatát fa zsindely és tükrös alumínium csempe borítja.

A Lehrer Architects színes mikroház- közösséget épített a Los Angeles-i hajléktalanoknak

A Lehrer Architects színes mikroház- közösséget épített a Los Angeles-i hajléktalanoknak

Az Alexandria Park Tiny Home Village egy 103 mikroházból álló lakópark, mely a a Lehrer Architects fejlesztési projektjének keretein belül jött létre, a Los Angeles-i hajléktalanok számára. Az élénk színű komplexum észak-Hollywood egyik parkjának keskeny telkén található, és egyszerre akár 200 ember

Megnyílt a világ leghosszabb gyalogos függőhídja Portugáliában

Megnyílt a világ leghosszabb gyalogos függőhídja Portugáliában

A portugáliai Építésügyi, Energiaügyi, Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Kutatási és Technológiai Fejlesztési Intézet egy 516 méter hosszú, gyalogos függőhidat épített, Portugália északi részén, az Arouca Geoparkban. Az 516 Arouca- ként elnevezett híd 175 méterrel a Paiva folyó felett van felfü

Beköltöztek az első bérlők 3D nyomtatású házba Eindhovenben

Beköltöztek az első bérlők 3D nyomtatású házba Eindhovenben

Április 30-án megkapták a kulcsot az bérlők az Európában első 3D-nyomtatott otthonhoz a Holland Eindhoven külvárosában. Az egyszintes, szikla alakú betonház a Project Milestone ötházas 3D nyomtatási projekt részeként épült.

Marià Castelló egy három szerkezetből álló otthont épített Formenterán

Marià Castelló egy három szerkezetből álló otthont épített Formenterán

Marià Castelló spanyol építész stúdiója egy három különálló szerkezetből álló, boltíves mennyezetű házat tervezett és kivitelezett a mediterrán Baleár-szigetek egyikén, Formentera sziget egy mezőgazdasági telkén.

Jeffrey Dungan Architects a floridai vízparton építette meg a Harrison Rezidenciát

Jeffrey Dungan Architects a floridai vízparton építette meg a Harrison Rezidenciát

Az alabamai székhelyű Jeffrey Dungan Architects építészeti cég egy hófehér vakolatú betonházat épített a floridai Panhandle-ben számos építészeti stílus kombinálásával. Az eklektikus Harrison Residence egy világutazó házaspárnak készült, éppen ezért a klasszikus építészeti stílus mellett többek közö

Pedro Reyes és Carla Fernandez durva betonból készített művészi otthona

Pedro Reyes és Carla Fernandez durva betonból készített művészi otthona

A mexikói szobrász, Pedro Reyes és divattervező felesége, Carla Fernandez saját maguk számára tervezett otthon- és műtermük Coyoacánban, Mexikóváros déli részén épült, ahol egykor a híres mexikói művész, Frida Kahlo lakott. A Pedro Reyes-House névre keresztelt épület elsősorban betonból készült, ame

Felújították az egykori olimpiai helyszínt Montrealban

Felújították az egykori olimpiai helyszínt Montrealban

A Kanva építészeti stúdió újratervezte a kanadai Montreal Biodome Tudományos Múzeum épületét, felfedve a szerkezet eredeti beton íveit, és új otthonokat teremtve az épület állatlakói számára. A múzeum, amely eredetileg olimpiai sporthelyszín volt, most négy miniatűr ökoszisztémát mutat be növényekke

http://ujhazak.com