Roman Plyus az “Instagramra tervezte a budapesti bárt”

Roman Plyus belső építész a kőkori barlangfestések modern értelmezéseként tekint az Instagramra, ahol az emberek megoszthatják jelen történelmük saját perspektívájukkal, fényképek feltöltésén keresztül. Munkáit általában az vezéreli, hogy olyan belső tereket tervezzen, ami tökéletes atmoszférát biztosít az embereknek az ilyen fényképek készítésére.

Korábbi munkái mellett a  budapesti Buhairest bárt is így tervezte, középpontjában egy modern-komikus szoborral és grafikus polka-pöttyös nyomtatott padlóval.
A főváros szívében található 350 négyzetméternyi bárt egy 20. század eleji épületben alakították ki, amely egykor textilgyárként funkcionált. Roman Plyus munkájára jellemzően szokatlan esztétikát alkalmazott, drámai elemek kombinációjával, amelyek minden vendéget arra ösztönöznek, hogy az Instagramon megosztható fotókat készítsenek.

A bár egyik legszemrevalóbb eleme egy ívelt fülkében álló szobor, melyet Kaws, híres amerikai művész alkotott a hely számára. A “Small Lie” azaz Kis hazugság nevű darab egy rajzfilm ihlette figurát ábrázol, fejét lehajtva. A szobor előtt közvetlenül a padlón egy sárgaréz keretben az Instagram szó látható, ami kijelöli a helyet, mint fotó- készítési pontot a vendégeknek. A vendéglátó helyiség tele van merész, Insta-barát részletekkel és dekorációval. A bár fő területének egyik sarkát egy hagymaszerű kandalló uralja. A padlót újrahasznosított rozsdavörös, pöttyös mintájú csempék burkoljál. Ugyanez a rozsdás árnyalat megtalálható a bár számos más területén megtalálható. Az egyedi színpalettát drámaian kiegészítik a semleges tónusú, vad fűvel töltött kerámia vázák és a szürke márványból készült a bárpult alapja, annak fényes rézszerű felületével. Kattints ide a folytatásért!

Hozzászólások

Újrahasznosított szállítókonténerekből épített nyaralót egy házaspár New Yorkban

Újrahasznosított szállítókonténerekből épített nyaralót egy házaspár New Yorkban

Annak módját keresve, hogy a nyári hónapokban kiélvezhessék New York City-t, egy házaspár egy nyaralót épített újrahasznosított szállítókonténerekből, a Rockaway-öböl kikötőjében. A Kairu-House projektjét Adam Wiesehan és Margaret Day tervezte, akik elmondása szerint a projekt célja egy rugalmas és

Egy úszómedence képezi a São Paulo-i lakás központi elemét

Egy úszómedence képezi a São Paulo-i lakás központi elemét

A São Paulo-i Panorama rezidencia medencéjében úszókat a nappaliból lehet nézni, vastag üvegtáblákon keresztül, mint a halakat egy hatalmas akváriumban. Fernanda Marques brazil építész végezte a 477 négyzetméteres, kétszintes lakás felújítását, és ő adta hozzá az úszómedencét is.

Az F2A Architecture egy tükrös homlokzatú bővítményt épített egy meglévő házhoz

Az F2A Architecture egy tükrös homlokzatú bővítményt épített egy meglévő házhoz

Az F2A Architecture kanadai stúdió egy tükrös homlokzattal ellátott bővítményt adott egy meglévő ingatlanhoz a Malinka Gallery projekt keretein belül. A sziklás szakadékon lévő magánházat szintén a cég alapítója tervezte és kivitelezte, évekkel ezelőtt, saját otthonaként, de azóta új tulajdonosai va

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio a színblokkolás technikáját alkalmazta a hamburgert torinói hamburger étteremben

A Masquespacio valenciai székhelyű dizájnügynökség tervezte a Bun olasz gyorsétterem lánc torinói ágának belső terét, amelyben a rózsaszín, a kék és a zöld árnyalatait ötvözték, a színblokkolás elvére támaszkodva. A 2010-ben, Penasse és Ana Milena Hernández Palacios által alapított stúdió kifejezett

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A göteborgi egyetemi könyvtárépület egy könyv oldalaira hasonlító ívelt homlokzattal rendelkezik

A dán Cobe építészeti cég nyerte meg a göteborgi egyetem új könyvtárépületének megépítésére kiírt építészeti versenyt, amelynek látványterve egy kinyílóban lévő könyv formáját imitálja. A 16 000 négyzetméteres könyvtár a Näckrosen egyetem területén, Svédország második legnagyobb városának, Göteborg

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Hihetetlen árvízálló ház épült egy privát tó fölött

Egy gyönyörű természetvédelmi területén egy csodálatos, 150 négyzetméteres épület áll, amelyet a Hamish & Lyons építészei készítettek. A csapatot három különálló melléképületet megtervezésére kérték fel a meglévő ház kiegészítéseként.

Kaliforniai diákok együttműködő robotika segítségével építették az Arroyo-hidat

Kaliforniai diákok együttműködő robotika segítségével építették az Arroyo-hidat

Egy modern, komplex gyalogoshidat terveztek és építettek a Dél-Kaliforniai Egyetem Építésziskolájának hallgatói Los Angeles városában, félig robotikus eljárás segítségével, amellyel minimalizálták az építési hulladék mennyiségét.

Az IKEA koppenhágai üzlete egy hatalmas tetőtéri parkkal várja a vásárlókat

Az IKEA koppenhágai üzlete egy hatalmas tetőtéri parkkal várja a vásárlókat

Az IKEA új üzletét a Dorte Mandrup dán stúdió tervezte, egy nyilvános tetőtéri parkkal, amely elmondásuk szerint egy “zöld társalgóként” fog funkcionáli a Dánia Koppenhága belvárosában.

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

Egy teljesen átlátszó lebegő úszómedence köti össze a két lakótömböt Londonban

A HAL építészeti stúdió egy átlátszó falú- és fenekű úszómedencével hidalta össze a londoni Battersea-i Embassy Gardens két épületrészét. A Sky Pool névre keresztelt 25 méter hosszú úszómedence teljes egészében akril panelekből áll, így az úszók közvetlenül a láthatják a 35 méterrel alattuk lévő utc

A Foster + Partners egy új Apple üzletet alakított ki a római Marignoli palotában

A Foster + Partners egy új Apple üzletet alakított ki a római Marignoli palotában

Megnyitotta kapuit az Apple legújabb, és legnagyobb európai üzlete, a 19. századi Palazzo Marignoli épületében, Róma városában. A Foster + Partners által tervezett Apple Via del Corso kihangsúlyozza az eredeti, történelmi építészeti részleteket az 1890-es évek 1950-es évekbeli falfestményeinek, fres

http://ujhazak.com