Roman Plyus az “Instagramra tervezte a budapesti bárt”

Roman Plyus az “Instagramra tervezte a budapesti bárt”

Roman Plyus belső építész a kőkori barlangfestések modern értelmezéseként tekint az Instagramra, ahol az emberek megoszthatják jelen történelmük saját perspektívájukkal, fényképek feltöltésén keresztül. Munkáit általában az vezéreli, hogy olyan belső tereket tervezzen, ami tökéletes atmoszférát bizt
A Roar Studio terrazzo padlóval és törött kerámia burkolattal díszítette a dubaji kávézót

A Roar Studio terrazzo padlóval és törött kerámia burkolattal díszítette a dubaji kávézót

A dubaji székhelyű Roar Studio építészeti cég tervezte a Dar Al Wasl Mall bevásárlóközpontban található Drop Coffee kávézót, mely belső tereihez legfőképpen ipari anyagokat alkalmaztak, mint a beton, a rozsdamentes acél, a dekoratív terrazzo és a törött kerámialapok.
A hacienda építészet inspirálta a mexikói Casa Duraznos projektjét

A hacienda építészet inspirálta a mexikói Casa Duraznos projektjét

A Spanyolországban és Mexikóban elterjedt Hacienda építészet egyedülálló jellemzői, mint a fehér stukkó falak, vörös agyag tetőcserepek és rusztikus fa részletek inspirálták a mexikói V Taller Casa Duraznos projektjét.
Helyi kőből épült falak választják el a luxus rezidencia La Manche-csatornára néző teraszait

Helyi kőből épült falak választják el a luxus rezidencia La Manche-csatornára néző teraszait

A londoni Morrow + Lorraine stúdió egy öt lakosztályt tartalmazó luxus nyaralót épített az angliai Dorset városának tengerpartján, a Pennsylvania kastély birtokán. A Jurassic Coast az UNESCO által védett hely, ahol a parti erózió sziklaalakzatokat tárt fel a triász, a jura és a kréta korszakból.
Egy sikátor fölé épült a cölöpökre emelt otthon

Egy sikátor fölé épült a cölöpökre emelt otthon

A 2004-ben alapult amerikai Hybrid építészeti cég egy kompakt házat épített egy sorház mögé, melyet a kis telek maximalizálása érdekében cölöpökre emeltek, egy parkolót kialakítva a szerkezet alatt. A megoldás emellett vizuális és fizikai hozzáférést biztosít az utcáról a telekre és fordítva, ami sz
Bútorkollekció az „otthonról dolgozó” generáció számára

Bútorkollekció az „otthonról dolgozó” generáció számára

A világjárvány miatt egyre több cég vezeti be az otthoni munkavégzést, és ez volt a Beckmans University sokoldalú bútorkollekciójának kiindulópontja, melyet a főiskola hallgatói mutattak be a stockholmi formatervezési héten.
A Clayworks természetes agyag vakolatok gazdag belső felületeket alkotnak, és teljesen környezetbarátok

A Clayworks természetes agyag vakolatok gazdag belső felületeket alkotnak, és teljesen környezetbarátok

Az Adam Weismann és Katy Bryce által alapított angol Clayworks márka természetes agyagvakolat kollekciója bármilyen belső felületeken alkalmazható. A tervezőpáros bejárta a világot az agyag különböző építőanyagként való felhasználási módjait kutatva, és ezalatt két könyvet is közzé tettek, amelyek r
Monkey House: álomnyaraló a Brazil őserdő közepette

Monkey House: álomnyaraló a Brazil őserdő közepette

Az Atelier Marko Brajovic a brazíliai Paraty város trópusi fákkal és vad növényezettel benőtt erdejében, gólyalábakra emelve épített egy faszerkezetes nyaralót, építész barátai számára, a világjárvány idején.
Bene Tamás “összhangban a környezetével” hozta létre a Tisza tavi lakóhajót

Bene Tamás “összhangban a környezetével” hozta létre a Tisza tavi lakóhajót

Bene Tamás magyar építész egy budapesti fiatal pár számára készült tervezte a Tisza tavi lakóhajót, nyaralóként. A tervezési koncepciót a helyi halászhajók inspirálták, azzal a céllal, hogy az szándékosan ne zavarja meg a Tisza tó megszokott atmoszféráját, tehát "ne lógjon ki a sorból".

Megújult a borsi Rákóczi-várkastély

Magyar és szlovák forrásokból felújították a szlovákiai borsi Rákóczi-várkastélyt, II. Rákóczi Ferenc szülőhelyét - közölte a Teleki László Alapítvány az MTI-vel pénteken.
Egy grandiózus ikerház, mely messziről egyetlen szerkezetnek tűnik-alaprajzokkal

Egy grandiózus ikerház, mely messziről egyetlen szerkezetnek tűnik-alaprajzokkal

Egy kanadai építészeti cég által tervezett torontói ikerház építészeti koncepciója vizuálisan egyetlen szerkezetnek tűnteti fel a két különálló szerkezetet, melyeket egy keskeny rés választ el egymástól középen. Az Ancerl Studio ezt a két szerkezet azonos formatervezésével és egyforma szöget bezáró
Magas, vékony oszlopon egyensúlyozták a fekete erdei kabint

Magas, vékony oszlopon egyensúlyozták a fekete erdei kabint

A Niliaitta névre keresztelt, feketére festett erdei kunyhó a helsinki székhelyű Studio Puisto építészeti cég egy nagyobb projektjének részét képezi. A Kivijärvi új üdülőhely részeként, a szerkezet egy ősi "Niliaitta" újraértelmezéseként épült, mely egy magasított fa kunyhóra utal, amelyet